Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

20 Ianuarie 2022
Vizualizari: 336
Comentează add

Măsurile pentru populaţie şi firme au fost agreate în coaliţie, la începutul săptămânii şi se vor aplica de la 1 februarie până la 31 martie.

Elemente din discuţia liderilor coaliţiei de guvernământ

amalia-bojescu

Foto arhivă

Realizator: Într-o reuniune de urgenţă, liderii coaliției de guvernământ au discutat astăzi telefonic despre măsurile de sprijin pe care consumatorii de gaze şi energie electrică le-ar putea primi până la finalul sezonului rece, dar şi despre ce s-ar putea face pentru scăderea preţurilor la energie după 1 aprilie. Cu ce concluzii s-a încheiat reuniunea ne spune Amalia Bojescu:

Reporter: Liderii coaliţiei de guvernare au căzut de acord ca textul Ordonanţei de Urgenţă privind preţurile la energie şi gaze naturale să fie gata în această seară pentru a putea fi pus în transparenţă publică, iar guvernul să adopte documentul săptămâna  viitoare. Măsurile pentru populaţie şi firme au fost agreate în coaliţie, la începutul săptămânii şi se vor aplica de la 1 februarie până la 31 martie. Acestea au în vedere scăderea plafoanelor la energie şi gaz şi creşterea limitei de consum. Potrivit unor surse politice, liderii coaliţiei de guvernare nu au ajuns şi la o concluzie în legătură cu soluţia ce poate fi aplicată pentru stabilarea preţurilor după 1 aprilie.

S-a convenit ca până lunea viitoare, când ar putea avea loc o nouă şedinţă, fiecare partid să vină cu propiile măsuri, care să vizeze reglementarea pieţei de energie şi să se ajungă la o decizie comună. Social-democraţii au vorbit în ultimul timp despre reglementarea preţului la energie pentru o perioadă de şase luni pentru că - susţine PSD - statul trebuie să intervină pentru ca cetăţenii şi economia să nu aibă de suferit. Soluţia este agreată şi de PNL, care propune ca pentru o perioadă determinată tot de şase luni consumatorul casnic să plătească un preţ reglementat la energie, iar pentru companiile mici şi mijlocii să fie o variantă de compensare a preţului de la buget. O propunere legislativă în acest sens ar putea fi prezentată săptămâna viitoare.


Etichete (ii)coalitieenergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live