Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 318
Comentează add

Electroputere Craiova îşi închide porţile

florin-firu-dolj

Activitatea de producţie de la Fabrica Electroputere de la Craiova - simbolul industriei locale înainte de '90 - se va închide luna aceasta odată cu finalizarea reparaţiei unui transformator pentru centrala nucleară de la Cernavoda - singurul contract care a menţinut activă uzina din Bănie. Florin Firu ne spune mai multe:

Reporter: Aproximativ 120 de persoane mai lucrează la Electroputere Craiova, activitatea din fabrică urmând să se încheie după cea de a doua decadă a lunii în curs, o dată cu trimiterea transformatorului de mare putere către centrala din Cernavodă.

Acesta va fi și momentul în care vor fi date și ultimele preavize, oamenii disponibilizați primind salarii compensatorii, maxim opt în cazul angajaților cu o vechime în muncă de 40 de ani - a precizat liderul sindical Cătălina Tibeică.

Transformatoare de putere este ultima din cele patru divizii existente la începutul anilor '90 în fabrica Electroputere.

Fondată în 1949, uzina craioveană a fost destinate producției de utilaj electrotehnic greu, numele său fiind însă îndeosebi asociat cu fabricarea și repararea locomotivelor diesel electrice.

Doi ani după revoluție s-a constituit în societate pe acțiuni, iar în 2007 a fost privatizată, pachetului majoritar fiind preluat de o firmă din Arabia Saudită.
 


Etichete Electroputere Craiovainchidere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live