Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

4 Iulie 2014
Vizualizari: 1080
Comentează add

Listarea Electrica a devenit cea mai mare ofertă pe bursă a unei companii româneşti, depăşind oferta Romgaz, pentru care investitorii au plătit aproape 400 de milioane de euro.

Electrica, "mai eficientă şi un exemplu de privatizare"

mihaela-mihai

Sediul Bursei de Valori Bucureşti. Foto: Arhivă. 

Acţiunile Societăţii Electrica sunt cotate la Bursa de Valori cu 11,24 lei. Acţiunile se tranzacţionează în paralel pe bursele de la Bucureşti şi Londra.

Preţul obţinut de stat la oferta publică iniţială a acţiunilor Electrica a fost de 11 lei, valoarea totală a pachetului vândut fiind de peste 430 de milioane de euro.

Listarea Electrica a devenit cea mai mare ofertă pe bursă a unei companii româneşti, depăşind oferta Romgaz, pentru care investitorii au plătit aproape 400 de milioane de euro.

"România a demonstrat că este ferm angajată în modernizarea economiei, prin măsuri structurale profunde. În cazul Electrica, s-a schimbat structura de acţionariat, majoritari sunt acţionarii privaţi, statul rămânând minoritar.

"Trebuie să demonstrăm că, prin această nouă structură, Electrica devine mai eficientă şi devine un exemplu de privatizare, care va fi urmat în viitor şi de alte companii", a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de Privatizare al Departamentului pentru Energie.

După listarea cu succes la bursă a companiilor din domeniul energetic, Romgaz şi Electrica S.A., statul a anunţat că vor mai fi vândute şi listate pachete de acţiuni ale Complexului Energetic Oltenia şi ale Hidroelectrica. 


Etichete ElectricaacţiunitranzacţiiBursaBucureştiLondraGabriel Dumitraşcuprivatizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live