Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 17 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

4 Iulie 2014
Vizualizari: 1011
Comentează add

Acţiunile Electrica au început să fie tranzacţionate simultan la bursele din Bucureşti şi din Londra ca urmare a celei mai mari oferte publice iniţiale derulate în România.

Electrica, la Bursa de la Londra

iulian-olescu

Premierul Victor Ponta, prezent la Bursa de la Londra. Foto: gov.ro.

Acţiunile Electrica au început să fie tranzacţionate în urmă cu trei ore, simultan, la bursele din Bucureşti şi din Londra ca urmare a celei mai mari oferte publice iniţiale derulate în România.

Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, au participat la listarea companiei la bursa londoneză.

Electrica a obţinut din listarea la bursă două miliarde de lei, iar preţul final al unei acţiuni a fost stabilit la 11 lei.

În urmă cu o jumătate de oră Electrica era cotată la Bursa de Valori la 11,23 lei/acţiune.

În primele două ore şi jumătate de la deschidere au fost făcute circa 1.900 de tranzacţii cu aproximativ 2,5 milioane de acţiuni în valoare de peste 28 de milioane de lei, ceea ce este deja considerat un succes.

Preţul maxim din aceste ore a fost de 11,26 de lei/acţiune.

Şeful Direcţiei de Privatizare de la Departamentul pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu, spune că acest eveniment demonstrează că România îşi doreşte eficientizarea şi modernlizarea economiei. 

"Listarea Electrica este un eveniment major pentru că prin acest obiectiv România a demonstrat că este ferm angajată în modernizarea economiei prin măsuri structurale profunde. În cazul Electrica s-a schimbat structura de acţionariat, majoritari sunt acţionarii privaţi, statul rămânând minoritar. Trebuie să demonstrăm că prin această nouă structură Electrica devine mai eficientă şi devine un exemplu de privatizare care va fi urmat în viitor şi de alte companii" afirmă Şeful Direcţiei de Privatizare de la Departamentul pentru Energie. 

Gabriel Dumitraşcu a mai spus că viitoarea listare a Hidroelectrica, aşteptată pentru anul viitor, va fi mai spectaculoasă decât aceasta de acum a companiei Electrica.


Etichete ElectricaacţiunitranzacţiiBursaBucureştiLondraVictor PontaRăzvan NicolescuGabriel Dumitraşcu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live