Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

23 Septembrie 2016
Vizualizari: 671
Comentează add

Cererea de intrare în insolvenţă va fi înaintată către Tribunalul Bucureşti

ELCEN a decis înaintarea cererii de intrare în insolvenţă

mihai-udroiu

 

Consiliul de Administraţie al ELCEN a decis ieri înaintarea cererii de intrare în insolvenţă a societăţii către Tribunalul Bucureşti. Potrivit Agerpres, decizia a fost luată din cauza situaţiei financiare a Electrocentrale Bucureşti SA şi a datoriilor înregistrate la furnizorii şi distribuitorii de combustibil, servicii şi produse.

ELCEN aminteşte de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrata de la RADET Bucureşti, companie care a declanşat deja procedurile de intrare în insolvenţă.

Ieri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Emil Calotă, a spus că distribuţia agentului termic pe perioada iernii către populaţie nu trebuie să fie afectată:

Emil Calotă: "Funcţionare sistemului de alimentare cu energie termică în Municipiul Bucureşti, din punct de vedere tehnic şi tehnologic, nu ar trebui să fie afectată de problemele de natură financiară, în relaţiile comerciale dintre ELCEN şi RADET.

Decizia municipalităţii bucureştene recente de a declara insolvenţa RADET-ului este o soluţie de natură financiară pentru că ea, până la urmă, trebuie să genereze procesul legal, în conformitate, repet, cu cadrul legal în vigoare în România de clarificare a datoriilor istorice dintre ELCEN şi RADERT, iar, pe de altă parte, trebuie să contureze un regim de colaborare între furnizor, producătorul ELCEN şi furnizorul de utilitaţi către blocurile din Bucureşti - RADET - mult mai bun decât până acum".


Etichete ELCENRADETEmil Calota

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live