Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Decembrie 2021
Vizualizari: 411
Comentează add

Elaborarea unui nou vaccin anti-COVID, adaptat la noile tulpini, pe agenda discuţiilor în cadrul reuniunii Consiliului European de Iarnă.

Elaborarea unui nou vaccin anti-COVID, adaptat la noile tulpini

florin-lepadatu

Foto: europa.eu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Elaborarea unui nou vaccin anti-COVID, adaptat la noile tulpini, se discută joi la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului European de Iarnă.

Președintele Klaus Iohannis cu o declarație înainte de începerea lucrărilor.


Klaus Iohannis: ”Vom discuta despre cum vom obține un vaccin nou pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului. Doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii. Sper să ajungem rapid astăzi la o concluzie cum obținem acest vaccin nou și cum va fi achiziționat și împărțit între statele membre. De asemenea, tot în legătură cu pandemia voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de restricționare, în special când este vorba de traficul de mărfuri, despre economia europeană și sper să ajungem la concluzii pozitive în acest sens.”

În ce privește celelalte teme de pe agenda Consiliului European de Iarnă, se așteaptă ca liderii europeni să avertizeze Rusia în privința unei eventuale invazii în Ucraina, să analizeze criza migranților de la granița cu Belarus, dar și creșterea prețurilor la energie.


Etichete Consiliul europeanbruxellescomisiaUECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live