Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 195
Comentează add

La Palatul Victoria continuă discuțiile pentru elaborarea proiectului de buget.

Elaborarea proiectului de buget

florin-lepadatu

 Foto: gov.ro.

La Palatul Victoria continuă discuțiile pentru elaborarea proiectului de buget pe anul acesta, document pe care guvernul îl dorește adoptat în prima parte a lunii viitoare.

Premierul Florin Cîțu le-a cerut membrilor cabinetului o listă cu principalele proiecte pentru fiecare minister în parte în vedere alocării eficiente a banilor.

Executivul urmează să aprobe și hotărârea privind creșterea cu 3% a salariului minim pe economie din luna ianuarie.

Reporterul RRA Petruța Obrejan are detalii: "Viitorul proiect de buget trebuie să țină cont în principal de domeniile care generează prosperitate și care susțin activitatea economică și investițională și, nu în ultimul rând, de plata salariilor și a pensiilor - este de părere premierul Florin Cîțu.

În acest sens, el preciza că a cerut deja o serie de analize miniștrilor, atât în ceea ce privește situațiile în care se regăsesc companiile naționale cât și o listă cu proiectele prioritare, pentru că în funcție de acestea vor fi alocați banii din buget.

Cel mai probabil în această săptămână, Ministerul Muncii va obține și avizele necesare adoptării hotărârii de guvern, privind stabilirea datei de 1 ianuarie pentru majorarea cu 3% a salariului minim brut pe țară.


Florin Cîțu: "Aici trebuie să discutăm.

Este partea de interpretare a legislaţiei în vigoare.

De foarte multe ori, când vrei să faci un lucru bun, te împiedici de o legislație puțin mai complicată, dar salariul minim rămâne să crească cu 3% în 2021.

O să fie adoptată și hotărârea de guvern, când vine de la Ministerul Muncii cu toate avizele și totul o să fie OK, o să o și aprobăm."

Iar în ceea ce privește nemulțumirile sindicatelor, față de înghețarea salariilor, premierul Florin Cîțu a precizat că este deschis dialogului cu cifrele pe masă, însă nu crede că economia românească poate să susțină în acest moment cerințele sindicatelor."


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live