Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Mai 2017
Vizualizari: 945
Comentează add

Aviaţia egipteană a efectuat ieri, 6 raiduri aeriene asupra unor ţinte jihadiste din Libia. Comunitatea internaţională a condamnat atentatul asupra creştinilor din provincia Minya.

Egiptul a reacţionat după atentatul asupra creştinilor copţi de la Minya

radiojurnal

  Creştinii copţi din Egipt. Foto: arhivă Reuters.

Aviaţia egipteană a efectuat, ieri, 6 raiduri aeriene asupra unor ţinte jihadiste din Libia, în replică la atacul asupra unui autobuz transportând creştini copţi soldat cu 28 de morţi.

Preşedintele Abdel Fattah al -Sisi a declarat, aseară, într-un discurs televizat, că Egiptul nu va ezita să lovească taberele de antrenament teroriste, atât pe teritoriul naţional, cât şi în străinătate.

Comunitatea internaţională a condamnat atentatul de la 200 de kilometri sud de Cairo, în provincia Minya, ultima reacţie venind de la preşedintele american, Donald Trump, care a afirmat că trebuie apăraţi şi protejaţi creştinii din Orient.

Şi Ministerul român de Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist şi îşi exprimă profundul regret şi solidaritatea faţă de poporul egiptean, precum şi faţă de comunitatea creştinilor copţi, victime recurente ale unor acte de barbarie.   


Etichete egiptjihadiştiataccreştini

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live