Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

16 Februarie 2019
Vizualizari: 391
Comentează add

Comisia Europeană face eforturi pentru a proteja sistemul financiar al uniunii printr-o mai bună prevenire a riscurilor de spălare a banilor şi de finanţarea terotismului

Eforturi pentru protejarea sistemului financiar al Uniunii Europene

amalia-bojescu

 

Comisia Europeană a adoptat o nouă listă a ţărilor terţe în număr de 23 care au deficienţe strategice în regimurile lor de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului, între acestea Afganistan, Republica Democrată Coreană, Iran, Irak sau Siria. Ca urmare a includerii pe listă băncile şi alte entităţi supuse normelor Uniunii Europene vor trebui să aplice controale mai aprofundate în legătură cu operaţiunile financiare în care sunt implicaţi clienţi şi instituţii financiare din aceste ţări terţe cu grad înalt de risc, pentru mai buna identificare a fluxurilor financiare suspecte.

Demersul are în vedere protejarea sistemului financiar al Uniunii Europene prin mai buna prevenire a riscurilor de spălare a banilor şi de finanţare a terorismului, spunea comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova.   

Vera Jourova: "Uniunea Europeană nu trebuie să fie o destinaţie pentru banii obţinuţi ilegal. Sistemul financiar al Uniunii Europene nu trebuie să servească operaţiunilor de spălare a banilor şi de finanţare a criminalităţii organizate şi a terorismului.

Am instituit cele mai puiternice standarde din lume în materie de combatere a spălării banilor, dar trebuie să ne asigurăm că banii murdari din alte ţări nu ajung în sistemul nostru financiar". 

Comisarul european a invitat ţările de pe listă să îşi remedieze rapid deficienţele. În plus, executivul comunitar este pregătit să colaboreze strâns cu statele respective, pentru a soluţiona aceste probleme în interesul tuturor. 

Vera Jourova: "Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că Europa este deschisă mediului de afaceri, dar nu este naivă şi trebuie să-şi protejeze sistemul financiar". 


Etichete sistemul financiarVera Jourovajusetitielista

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live