Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

12 Noiembrie 2020
Vizualizari: 147
Comentează add

Carantina și interdicția circulației în timpul nopții au devenit un mod de viață pentru locuitorii Europei, care este acum epicentrul pandemiei.

Eforturi la nivel european pentru combaterea pandemiei

sorin-motatu

Carantina și interdicția circulației în timpul nopții au devenit un mod de viață pentru locuitorii Europei, care este acum epicentrul pandemiei.

Cancelarul Angela Merkel a vorbit chiar de un al doilea val mai sever decât primul.

În Italia ar urma să fie luată în curând o decizie privind carantina totală, măsură solicitată de medici, care se confruntă cu situații limită în spitale, Spania le va cere străinilor care vin din țări cu risc un test PCR negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

Măsura va fi în vigoare după 23 noiembrie.

Alte țări mizează pe testarea gratuită în masă. Marea Britanie va extinde de testele și în alte regiuni, după ce a realizat acest lucru la Liverpool. Teste se fac și în Portugalia.

În același timp, numeroase state se pregătesc să primească primele vaccinuri pentru COVID-19. Comisia Europeană a semnat un contract cu compania Pfizer pentru achiziționarea a 300 de milioane de dose.

Oficialitățile medicale reiterează însă că primele vaccinări ar putea avea loc în primul trimestru al anului viitor.

Uniunea Europeană a încheiat un acord, care îi permite să plătească mai puțin decât Statele Unite pentru vaccinul dezvoltat de compania Pfizer.

Un reprezentant al forului comunitar a declarat pentru agenția Reuters că blocul comunitar va plăti un preț mai mic decât cel de 19,50 de dolari pentru o doză.

Un rol important îl are și Germania, în condițiile în care serul de imunizare al companiei Pfizer este produs în colaborare cu firma germană BioNTech.

Comisia Europeană a mai încheiat contracte de aprovizionare cu vaccinuri cu companiile farmaceutice AstraZeneca, Sanofi și Johnson&Johnson şi continuă negocierile și cu alte companii.

Orice vaccin cumpărat au urma apoi să fie certificat și aprobat de către Agenția Europeană de Reglementare în Domeniul Medicamentelor.


Etichete (ii)eforturieuropapandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live