Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Gheorghe

9 August 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

Eforturi pentru găsirea unui vaccin anti-COVID-19

victor-gheorghe

 Foto: Arhivă.

Singapore începe testele pe oameni pentru un vaccin COVID-19. Acesta va fi administrat săptămâna viitoare unui număr de 100 de persoane, în cadrul unei prime faze care va dura până în luna octombrie. De altfel, în multe state se intensifică eforturile pentru găsirea unui ser împotriva noului coronavirus.
 
Reporter: Zilele trecute, Statele Unite și-au dublat investiția în compania farmaceutica Moderna pentru susținerea unui potențial vaccin care a intrat în ultima fază a testării clinice.
 
Această companie americană a anunțat că va comercializa viitorul său vaccin la un preț de pandemie, cuprins între 32 și 37 de dolari doza, care va depinde și de cantitatea solicitată de fiecare țară.
 
Totodată americanii de la Pfizer şi germanii de la BioNTech au semnat un contract cu Canada pentru livrarea de vaccin experimental anti-COVID.
 
Acorduri au fost încheiate și între gigantul britanico-suedez AstraZeneca și Germania, Franța, Italia și Olanda.
 
În Israel, va începe în curând testarea pe oameni a unui vaccin. Institutul de Cercetări Biologice a depus cereri de brevete pentru opt tipuri de anticorpi pe care i-a izolat ca să fie utilizați în dezvoltarea unui medicament pentru tratarea COVID-19.
 
Şi Rusia a anunțat că produce două vaccinuri care vor fi administrate chiar de luna aceasta, fapt care a provocat îndoieli inclusiv la Organizația Mondială a Sănătății.
 
(PH)

Etichete vaccincovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live