Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

1 Octombrie 2017
Vizualizari: 1067
Comentează add

Patronii din industria alimentară spun că scumpirea energiei şi a combustibililor va avea efecte majore în piaţă, iar consumatorii o vor resimţi în propriul buzunar.

Efecte ale creşterii preţurilor la energie şi combustibili

bogdan-isopescu

 Foto: Arhivă.

Energia electrică şi combustibilii s-au scumpit de astăzi, iar de săptămâna viitoare ar urma să crească şi preţul gazelor naturale pentru populaţie, după ce ANRE va lua o decizie în acest sens.

Tarifele la energia cresc în medie cu 3,45 lei pe lună la suta de KW, iar gazele se scumpesc cu cel mult 6 procente. De astăzi intră în vigoare a doua majorare a accizei la carburanţi, cu 16 bani/litru, ceea ce se reflectă deja în preţurile la pompă care au crescut cu aproximativ 5 bani/litru.

Patronii din industria alimentară spun că scumpirea energiei şi a combustibililor va avea efecte majore în piaţă, iar consumatorii o vor resimţi în propriul buzunar.

Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară, afirmă că, spre exemplu, preţurile se vor majora cu 1% pentru segmentul de procesare şi cu aproximativ 5% pe partea de transport. În plus, adaugă el, guvernul anunţă alte modificări fiscale care vor afecta economia.


Sorin Minea: Dacă vine split TVA, costuri crescute datorită lipsei de cash flow, dacă vine impozitul din banii salariatului dar plătiţi de angajator, deci, practic, o creştere a impozitelor, că salariile nu am înţeles, tot în costuri se duc. Cum vor cumula aceste chestii, îmi este imposibil să fac un model la ora actuală, dar şi cu preţurile materiilor prime, care sunt într-o creştere /continuă/, e un an complet atipic, undeva spre sfârşitul iernii - începutul primăverii s-ar putea să ne aştepte o surpriză nu foarte plăcută pe piaţă.


Etichete Efecte ale creşterii preţurilor la energie şi combustibiliindustriei alimentarealimentesorin minea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live