Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

27 Aprilie 2015
Vizualizari: 1690
Comentează add

Discuţiile plictisitoare dintre diriginte şi licean despre educaţia civică sunt înlocuite printr-o metodă complet nouă - teatru în şcoli.

Educaţie civică în şcoli prin metode alternative, la Galaţi Educaţie civică în şcoli prin metode alternative, la Galaţi - Conține audio

maria-mandita-galati

Trupa Social Act Theatre (SAT) - trupa de teatru indenependet din Galati - în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent - deruleaza, pana la finele lunii, un proiect care urmăreşte participarea civică în rândul tinerilor şi îşi propune dezvoltarea unui instrument atractiv pentru activităţile extra-curriculare ale elevilor de liceu. Pentru acest lucru, CJI a distribuit peste 250 de chestinare mai multor liceeni din Galaţi, în care aceştia au răspuns ce cred ei că reprezintă problemele societăţii din România, dar şi problemele din învăţământ. În baza răspunusurilor elevilor, trupa SAT a realizat o piesă de teatru (cu denumirea ACT LIKE SCHOOL) - compusă din mai multe scenete - în care se regăsesc răpsunurile elevilor. La finalul piesei de teatru se organizează o dezbatere cu elevii - spectactori dar şi cu actorii care au interpretat piesa. Inedit este că piesa de teatru se joacă într-o clasă de liceu, cu elevii acelui liceu în clasă!
Deja piesa de teatru a fost jucată în 3 licee din Galaţi şi, săptămâna trecută, într-un liceu din Brăila. În 28 aprilie , piesa de teatru se va juca la Colegiul Mihai Viteazu din Slobozia, iar pe 30 aprilie, la Colegiul Al Ioan Cuza din Focşani. Trupa se va întoarce şi la Galaţi, unde pe 14 mai va juca aceeaşi piesă de teatru de această dată nu doar pentru elevi şi nu într-un liceu, ci pentru publicul larg.


Etichete Trupa Social Act TheatreCentrul pentru Jurnalism IndependentGalațiteatruelevi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live