Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

16 Martie 2018
Vizualizari: 748
Comentează add

Populaţia ar trebui să cunoască noţiunile valorilor financiare pentru a putea face faţă complexităţii produselor financiare din prezent.

Educaţia financiară e foarte scăzută în România,a declarat guvernatorul BNR

sorin-motatu

 Foto: BNR.

Educaţia financiară şi fiscală este foarte scăzută în România, a declarat vineri, 16 martie, guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu la conferinţa "Incluziunea financiară - de la vorbe la fapte".

El consideră că este periculos ca mesajele să nu poată trece dincolo de zidurile clădirii pentru că populaţia trebuie să cunoască noţiunile valorilor financiare pentru a putea face faţă complexităţii produselor financiare din prezent dar şi complexităţii vieţii de zi cu zi.

Mugur Isărescu a mai atras atenţia asupra faptului că se discută în prezent legi fără un studiu de impact este un lucru care trebuie să ne dea de gândit.

Trei proiecte de legi privind plafonarea dobânzilor la credite, limitarea valorii recuperabile a creanţelor cesionate şi eliminarea caracterului de titlu executoriu al contractelor de credit se află în diferite stadii de dezbatere la Senat şi Camera Deputaţilor. 

Etichete Mugur IsărescueducaţieBNRlegidobânzicreanţeIncluziunea financiară - de la vorbe la fapte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live