Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 August 2018
Vizualizari: 1544
Comentează add

Şeful SRI a precizat că nu mai este în vigoare nici un protocol de colaborare care să aibă legătură cu înfăptuirea justiţiei în România

Eduard Hellvig, explicații despre protocoalele SRI Eduard Hellvig, explicații despre protocoalele SRI - Conține video

radiojurnal

Directorul SRI, Eduard Hellvig. Foto: SRI

Şeful Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a precizat într-o declaraţie de presă susţinută vineri seară că în prezent nu mai este în vigoare nici un protocol de colaborare care să aibă legătură cu înfăptuirea justiţiei în România încheiat între SRI şi alte instituţii ale statului.

El a făcut aceste clarificări în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a cerut Comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI să demareze de urgenţă o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvîrşite de serviciu prin intermediul protocoalelor de cooperare cu instituţii din domeniul justiţiei.

Eduard Hellvig a amintit, de asemenea, că încă de la preluarea şefiei SRI, a cerut verificarea oportunităţii acestui tip de colaborare controversată.

Eduard Hellvig: Trebuie să fii total rupt de realitate să mă acuzi că am ceva de ascuns în legătură cu protocoalele, în condiţiile în care, de când sunt director al Serviciului Român de Informaţii, am ordonat auditul cu privire la existenţa protocoalelor înainte ca subiectul să fie în dezbaterea publică, am denunţat protocoalele care aveau legătură cu înfăptuirea justiţiei din România şi totodată, am început procesul de desecretizare a acestora.


Realizator: Parchetul General a precizat, la rândul său, astăzi că a încheiat în decembrie 2016 două protocoale de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii care au fost în vigoare doar trei luni, respectiv până în martie 2017.

Este vorba de un protocol cu caracter public privind stabilirea condiţiilor de acces la sisteme tehnice ale Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor şi unul secretizat referitor la cooperarea privind infracţiunile contra securităţii naţionale, cele de terorism, precum şi infracţiunile săvârşite de cadre militare ale SRI.


Etichete Şeful SRIprotocol de colaborareînfăptuirea justiţiei în Româniaeduard hellvigliviu dragneacamera deputatilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live