Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Februarie 2015
Vizualizari: 913
Comentează add

Toate formaţiunile politice parlamentare au anunţat că-l vor sprijini pe Eduard Hellvig, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al SRI.

Eduard Hellvig are sprijinul tuturor partidelor pentru şefia SRI

alina-stanuta

Eduard Hellvig. Foto: facebook.com/eduardhellvig.

Toate formaţiunile politice parlamentare au anunţat că-l vor sprijini pe Eduard Hellvig, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al SRI.

Acesta va fi audiat mâine, în Comisia parlamentară comună pentru controlul Serviciului Român de Informaţii, urmând ca birourile reunite ale celor două camere să stabilească, miercuri, când va avea loc votul în plen.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat, că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru numirea lui Eduard Hellvig ca director al Serviciului Român de Informaţii, dar reafirmă, că ar fi preferat o persoană apolitică pentru o astfel de funcţie.

"Domnul Hellvig credem că este o persoană echilibrată şi care poate să-şi îndeplinească sarcinile în noua funcţie. eporter: Şi parlamentarii UNPR şi PC, aflaţi la guvernare, alături de PSD, au anunţat că îl susţin pe Eudard Hellvig. El va primi, în mod clar, şi voturile colegilor de la PNL", a spus Victor Ponta.

PNL este de părere că Eduard Hellvig are toate calităţile necesare pentru a conduce SRI.

"Domnul Hellvig are toate calităţile necesare pentru a asigura controlul civil asupra Serviciului Român de Informaţii, un serviciu de informaţii integrat la nivelul euroatlantic", a spus liderul liberal Ludovic Orban.

Şi UDMR, prin vocea preşedintelui Kelemen Hunor, îl susţine pe Eduard Hellvig.

"Este un om serios, un om echilibrat, cu experienţă politică, dar şi cu o pregătire în această zonă de securitate naţională", a afirmat Kelemen Hunor.

Eduard Hellvig va fi audiat marţi în Comisia parlamentară pentru controlul asurpa Serviciului Român de Informaţii. 


Etichete SRIKlaus IohannisEduard HellvigpropuneredirectorSIEVictor PontaLudovic OrbanKelemen Hunor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live