Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINETI ... CU SOARE - continuare Sâmbătă, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Iunie 2018
Vizualizari: 650
Comentează add

Iubitorii cărţilor sunt aşteptaţi şi astăzi la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, deschis la Pavilionul Romexpo din capitală.

Editura Casa Radio, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest

radiojurnal

 

Iubitorii cărţilor sunt aşteptaţi şi astăzi la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, deschis la Pavilionul Romexpo din capitală.
 
Astăzi, de Ziua Copilului, colegii noştri de la Editura Casa Radio sunt prezenţi cu un stand propriu şi cu un eveniment dedicat celor mici.
 
Reprezentanta editurii, Daria Ghiu, i-a vorbit reporterului nostru, Mihaela Helmis, despre suprizele, care îi aşteaptă pe cititorii mai mici:
 
Reporter: Cu o temă interesantă şi cu un generic interesant suntem invitati astăzi la Bookfest.
 
Daria Ghiu: Da, este vorba despre un eveniment pe care l-am intitulat "Basmele şi ilustraţiile de altădată. Copiii de astăzi" - mic atelier de storytelling pentru copii şi i-am invitat pe scriitoarea Ioana Nicolae şi pe artistul şi graficianul Daniel Ivaşcu să ni se alăture. De fiecare dată la Târgul Bookfest realizăm un eveniment pentru copii pentru că foarte multe apariţii ale noastre sunt dedicate copiilor şî noi încercăm mereu să le punem în acest context contemporan, cu ilustraţie şi ambalaj grafic contemporan şi, evident, partea radiofonică alături. Ne-am gândit la "Făt-Frumos din lacrimă" pe care l-am public în colecţia "Radio Prichindel". Acest basm cult, semnat de Mihai Eminescu, cât de actual este el pentru copiii de astăzi?
 
Reporter: Vocile dau cortina la o parte.
 
Daria Ghiu: Asta este provocarea Editurii Casa Radio la fiecare nouă apariţie şi cu fiecare târt de carte şi vă aşteptăm la Bookfest la standul Editurii "Casa radio". Pe lângă aceste apariţii pentru copii avem foarte multe alte voci de scriitori sau actori bine cunoscuţi.
 
Realizator: Tot astăzi, la Bookfest, Editura 'Curtea Veche' organizează un atelier de cântece şi poveşti, pe teme precum prietenia, familia şi cât de bine este să dăruieşti, pornind de la volumul "Erus şi Valea Generozităţii" de Alec Blenche. Până mâine, inclusiv, peste un milion de titluri se găsesc la Bookfest.

Etichete BookfestRomexpoCasa Radio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live