Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

7 Iunie 2012

Sâmbătă - interviu de excepţie cu Radu Beligan în ediţia dedicată Centenarului Cargiale, duminică - invitata ediţiei - Margareta Pâslaru

Ediţiile din 9 şi 10 iunie

Sâmbătă, 9 iunie, Radio România Actualităţi v-a invitat la o ediţie dedicată “Centenarului Caragiale”.

Maestrul Radu Beligan a citit în exclusivitate un text scris de Caragiale, în care marele dramaturg dezvăluie sentimentele lui pentru poporul român. Despre rolurile din piesele de teatru şi din film în care Radu Beligan a jucat în cei peste 70 de ani de carieră, aţi putut afla într-un interviu de excepţie acordat realizatorului Gabriel Basarabescu.

Regizoarea Alice Barb şi actorul George Mihăiţă au vorbit despre actualitatea pieselor lui Caragiale şi despre montările realizate de-a lungul vremii.

 

În ediţia de duminică, 10 iunie, timp de o oră, Margareta Pâslaru a vorbit ascultătorilor România Actualităţi despre viaţa, cariera şi muzica ei. Cartea „Eu şi timpul”, apărută la Editura „Curtea Veche”, este numită de către artistă „un minidocumentar al unor experienţe din viaţa scenei şi a familiei din care vine” şi a fost lansată la Palatul Şuţu.

Margareta Pâslaru vine dintr-o familie cu tradiţie artistică cultă. Bunicul artistei a fost sculptorul Ion Dimitriu Bârlad, autor al unor lucrări printre care se numără şi „Muşat - eroul de la Mărăşeşti” din faţa Gării Buşteni, bunica era pictoriţă, mama cântăreaţă la Opera din Sibiu, iar mătuşa balerină.

A cunoscut de-a lungul vremii mulţi artişti mari ai lumii, oameni politici importanţi ca Margaret Thatcher, preşedintele Nixon, şi a lucrat cu compozitori, dirijori şi regizori celebri: George Grigoriu, Sile Dinicu, Alexandru Bocăneţ, etc.

A urmat o carieră artistică de excepţie de peste 50 de ani,  roluri în filme şi teatru. Artista promovează artiştii tineri pe care îi ajută să-şi facă o carieră şi este implicată în acţiuni de caritate ale Crucii Roşii. Anual, atribuie tinerilor artişti talentaţi, un trofeu ce-i poartă numele.

Margareta Pâslaru, o adevărată vedetă a muzicii româneşti, continuă să fie iubită de public şi să aibă o carieră plină de succes, datorită disciplinei, seriozităţii şi respectului pentru muzică şi spectacol.

În studioul RRA: Margareta Pâslaru şi cartea sa "Eu şi Timpul"


Etichete centenar CaragialeRadu BeliganMargareta Pâslaru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live