Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

6 Septembrie 2012

Temele: sâmbătă - situaţiile de urgenţă, duminică - agricultura

Ediţiile din 8 şi 9 septembrie

 

În ediţia de sâmbătă, 8 septembrie, a Matinalului de weekend, realizatorul Gabriel Basarabescu a demarat un proiect de sprijinire a primăriilor şi cetăţenilor din comunele afectate de calamităţi, alături de reprezentanţii Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă. Echipe de pompieri profesionişti ale ISU vor susţine cursuri de instruire a primarilor  şi voluntarilor din comune, pentru cunoaşterea şi aplicarea măsurilor de intervenţie în situaţii de calamitate. Primarii din localităţile Grindu-Ialomiţa, Ciorăşti-Vrancea şi Valea Salciei din judeţul Buzău, afectate iarna trecută de căderile masive de zăpadă, au declarat că susţin acest proiect şi s-au arătat interesaţi de asocierea locală pentru achiziţionarea de utilaje necesare deszăpezirii.

 

Duminică, 9 septembrie, agricultura a fost capul de afiş al emisiunii. Seceta prelungită, producţia slabă a acestui an, lipsa irigaţiilor, scăderea şeptelului, au fost temele prioritare. Invitaţii au fost: Mircia Giurgiu, Gheorghe Antohi, Pavel Horj şi Attila Kelemen, membri ai comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor. Iată şi propunerile absolut necesare pentru perioada imediat următoare: măsuri urgente de înlăturare a efectelor secetei, acordarea de compensaţii pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate, limitarea exporturilor, pentru asigurarea produselor agricole de bază pentru populaţie, investiţiile în sisteme de irigaţii, sprijinirea cu fonduri europene a investitorilor din agricultură. 


Etichete situaţii de urgenţăIGSUISUMarcel Lucaciuagriculturăsecetă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live