Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

17 Noiembrie 2011

Sâmbătă: despre îngrijirea sănătăţii; duminică: despre Pasărea Colibri - 19 ani

Ediţiile din 19 şi 20 noiembrie 2011

Sâmbătă şi duminică, ascultătorii România Actualităţi au fost invitaţi de corespondenţii locali să facă drumeţii sau vacanţe în locuri de poveste.

Prima invitaţie a venit din judeţul Vâlcea, de la Ana Maria Cârstea, care a relatat cum pe Dealul Costeştilor, din imediata apropiere a DN 67 Rm.Valcea-Tg. Jiu,  pietrele ocrotite de lege numite trovanţi, atrag privirile tuturor trecătorilor, au diferite forme şi...cresc! Aceste pietre sunt un fenomen natural neexplicat încă. Cristina Moise a lansat invitaţia de a vizita localitatea Chiojdu din Munţii Buzăului, unde turiştii sunt întâmpinaţi cu miel la groapă şi alte bucate care sunt stropite cu ţuică, marcă înregistrată la OSIM, pentru că e "mortal" de bună, iar casele au chipul imprimat pe actuala bancnotă de 10 lei.

Următoarea escală a fost propusă de Cristiana Sabău în Bistriţa-Năsăud, la Colibiţa, o zonă de agrement, aşezată acolo unde Călimanii îşi dau mâna cu Munţii Bârgăului şi unde există un luciu de apă şi o cabană la care poţi să mănânci un păstrăv prăjit.

Trei locuri cu un farmec deosebit, de o frumuseţe aparte şi mai puţin ştiute de lume, în care este bine să poposiţi atunci când aveţi timp.

Sâmbătă, 19 noiembrie, invitaţii Matinalului de weekend au fost: dr. Cristian Dragoş Ştefănescu de la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială din cadrul Spitalului Clinic Militar Central şi dr. Mihai Berteanu - şeful secţiei Recuperare Medicală din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, ce ne-au vorbit despre  numărul îmbolnăvirilor de viroze şi gripă, şi durerile reumatismale ce ne dau de furcă odată cu venirea sezonului rece,  dar şi despre un nou domeniu - somnologia.

Duminică, 20 noiembrie, ascultătorii România Actualităţi au putut afla de la Mircea Vintilă, despre istoricul, discografia, concertele dar şi despre viitorul trupei „Pasărea Colibri”, care sărbătoreşte 19 ani de la înfiinţare printr-un concert de excepţie la Sala Palatului.    


Etichete Pasărea Colibri19 aniMircea Vintilăconcertsănătate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live