Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

17 Mai 2012

Sâmbătă - Noaptea muzeelor; duminică - ediție de colecție cu Neagu Djuvara, Ion Bulei și Ion Varta despre împlinirea a 200 de ani de la ”răpirea” Basarabiei

Ediţiile din 19 şi 20 mai

Angelica Iacob, Cristina Toma şi Virgil Niţulescu au vorbit în ediţia de sâmbătă, 19 mai, despre însemnătatea evenimentului „Noaptea Muzeelor” şi au răspuns SMS-urilor şi telefoanelor primite în timpul emisiunii de la ascultătorii interesaţi de oferta şi programul muzeelor din întreaga ţară.

Anul acesta, cea de-a 8-a ediţie a Nopţii Muzeelor a propus vizitatorilor 100 de muzee participante, două circuite în Bucureşti şi Cluj şi numeroase acţiuni: proiecţii de filme, concerte, personaje care prind viaţă, activităţi pentru copii, spectacole şi prezentări de costume de epocă. Toate manifestările au fost create în dorinţa de a atrage publicul către vizitarea muzeelor şi colecţiilor lor.

 

Duminică, 20 mai, profesorul Neagu Djuvara a fost prezent în studioul Radio România Actualităţi, de unde a purtat un dialog cu istoricii Ion Bulei şi Ion Varta, aflat la Chişinău. Tema anunţată, 200 de ani de la desprinderea Basarabiei de teritoriul românesc şi alipirea ei la Imperiul Rus, a fost pe larg dezbătută şi a stârnit un număr impresionant de întrebări din partea ascultătorilor, interesaţi de istorie în general şi de istoria acestui eveniment.

Trecutul dramatic al rupturii, soarta românilor care au fost deportaţi sau închişi în lagăre de exterminare, relaţiile româno- moldovene de astăzi, iată alte câteva subiecte de discuţie ale distinşilor invitaţi.

 

 Ascultaţi aici ediţia din 20 mai cu prof. Neagu Djuvara împreună cu Gabriel Basarabescu în studio, şi prin telefon cu istoricii Ion Bulei şi Ion Varta:


Etichete Noaptea MuzeelorBasarabia200 de aniNeagu DjuvaraIon Bulei

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live