Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Leni Trandafir, Magdalena Stoicia

13 Iulie 2012

Sâmbătă - despre rezultatele de la bacalaureat şi admiterea în învăţământul superior; duminică - prognoza meteorologică pentru iulie şi august

Ediţiile din 14 şi 15 iulie

Sâmbătă, 14 iulie, Matinalul de weekend a propus ascultătorilor Radio România Actualităţi, un subiect de interes naţional. Este evident că rezultatele de la bacalaureat vor influenţa admiterea în învăţământul superior şi numărul de locuri scoase la concurs în acest an, precum şi în viitor. Gabriel Basarabescu a discutat aceste subiecte cu invitatul dimineţii: conf. dr. Radu Miculescu, şef de catedră în cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Profesorul Neagu Djuvara a vorbit despre „Ziua Franţei”şi simbolul „Căderii Bastiliei”, precum şi despre învăţământul performant din vremea copilăriei şi tinereţii sale, comparativ cu învăţământul din vremea comunismului şi de astăzi.

Ascultătorii au aflat de la dr. Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, despre înfiinţarea unei staţii de pompieri cu echipaj SMURD în localitatea Râciu, aflată la 30 de km. de Târgu Mureş, care va deservi populaţia din zonă. Dr. Arafat a anunţat că săptămâna viitoare un nou elicopter va deveni operaţional în zona Iaşiului. Din impozitul de 2% a fost cumpărat un avion, care va intra în dotarea Ministerului Sănătăţii, iar în toamnă va mai fi achiziţionat încă un elicopter, care va deservi zona Craiovei sau a Constanţei.

Duminică, 15 iulie, meteorologul Oana Păduraru a anunţat că la începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor mai scădea, dar pot apărea fenomene de furtună şi grindină în zonele în care canicula a fost prezentă în ultimele săptămâni. Deşi temperaturile nu vor mai fi atât de mari, în luna augut va fi foarte cald şi vor fi posibile ploi şi intensificări de vânt. Meteorologul a explicat cum se ia corect temperatura şi de ce există diferenţe între temperatura anunţată, care se ia la umbră şi la o distanţă de câţiva metri de sol şi temperatura de la nivelul asfaltului, care este cu câteva grade mai ridicată.

Aflat la Gărâna, la Festivalul de Jazz, Mircea Baniciu a acordat un interviu, în care a vorbit despre muzica şi concertele lui.


Etichete Adriana SăftoiuRadu Miculescubacalaureatprognoza meteoANM

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live