Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

30 Iulie 2012
Vizualizari: 803
Comentează add

The 500 Greatest Songs of All Time

Ediția din 28 iulie 2012 Ediția din 28 iulie 2012 - Conține audio

victor-spirache

Până la ultima ediție a emisiunii "Care mai de care" (8 septembrie 2012) voi continua prezentarea clasamentului revistei Rolling Stone al celor mai bune 500 de cântece ale tuturor timpurilor (The 500 Greatest Songs of All Time).

În august anul trecut v-am prezentat primele 49 de piese ale acestui clasament al celebrei reviste americane care, pe 9 decembrie 2004, a apărut într-o ediție specială, clasamentul fiind actualizat în 2010, însă fără modificări importante.

Pentru alcătuirea lui au votat 172 de mari muzicieni, personalități ale lumii muzicale, critici muzicali de prim rang, ținându-se cont și de datele industriei muzicale, însă fără implicarea fanilor, spectatorilor, ascultătorilor, ș.a.m.d. Tocmai de aceea clasamentul este recunoscut ca fiind, de departe, cel mai important, cel mai profesionist alcătuit.

Pentru evitarea oricărei confuzii, precizez că "Greatest Songs of All Time" nu sunt “Greatest Hits”. Este important să știți că doar unele cântece din lista celor 500 de la Rolling Stone au ajuns și “Greatest Hits”. Altele din această listă nici măcar n-au ajuns pe primul loc în top-uri. De altfel, așa cum am scris mai sus, nu fanii sunt cei care au întocmit clasamentul "500 Greatest Songs of All Time". Și nici ascultătorii sau cumpărătorii. Clasamentul a fost alcătuit DOAR de cei 172 de specialiști în muzică despre care am scris mai sus, iar ei au ales cele mai importante, cele mai bune piese ale tuturor timpurilor, care au marcat istoria, evoluția muzicii, care au fost deschizătoare de drumuri. Așa se și explică faptul că sunt foarte multe piese care, deși au ajuns super-hit-uri și au schimbat configurația top-urilor importante ale lumii de-a lungul vremii, ele nu se află pe lista celor “500 Greatest Songs of All Time" din revista Rolling Stone.

Playlist-ul ediției din 28 iulie 2012:

095 - Carl Perkins - Blue Suede Shoes
096 - Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire
097 - Chuck Berry - Roll Over Beethoven
098 - Al Green - Love And Happiness
099 - Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son
100 – Gnarls Barkley - Crazy
101 - The Rolling Stones - You Can't Always Get What You Want
102 - The Jimi Hendrix Experience - Voodoo Child (Slight Return)
103 - Gene Vincent - Be Bop A Lula
104 - Donna Summer - Hot Stuff
105 - Stevie Wonder - Living For The City

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache


Etichete Ediția din 28 iulie 2012

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live