Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 August 2017
Vizualizari: 771
Comentează add

Ediţia cu numărul 100 a Târgului de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, şi-a deschis astăzi porţile la Mamaia.

Ediția cu numărul 100 a Târgului de Carte Gaudeamus a început la Mamaia

radiojurnal

 Foto: Alexandru Dolea.

Ediţia cu numărul 100 a Târgului de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, şi-a deschis astăzi porţile la Mamaia.

Amintim că pe litoral postul public de radio sărbătoreşte în aceste zile un alt eveniment important, împlinirea a 50 de ani de când emite Radio Vacanţa.

Silvia Pascale, de la Radio Constanţa, relatează.

Reporter: Muzica fanfarei militare a Statului Major al Forţelor Navale a deschis oficial cea de-a 9-a ediţie a Târgului Gaudeamus Litoral 2017.

La eveniment a participat şi directorul interimar al SRR, Georgică Severin.

Georgică Severin: Gaudeamusul este o adevărată industrie. Nu este doar momentul când vine /.../, el se desfăşoară în numeroase ediţii pe întreg teritoriul ţării şi, evident, avem ediţia internaţională de la Pavilionul Romexpo. Există oameni dedicaţi care un an întreg nu fac altceva decât să pregătească aceste momente culminante, când ne întoarcem la izvorul fundamental care este cartea.

Reporter: Despre importanţa evenimentului Gaudeamus Litoral 2017 a vorbit şi preşedintele de onoare al târgului, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.

Decebal Făgădău: Este extrem de onorant ca la cea de-a 100-a ediţie de cultură pe care un grup de oameni se încăpăţânează să o aducă vara, când toată lumea este cu gândul la distracţie, la entertainment, pentru a ne europeniza, se încăpăţânează să sădească ceea ce este cu adevărat important.

Reporter: Până la ora 20, în spaţiul Gaudeamus se vor desfăşura evenimente editoriale sub egida revistei Ex Ponto, însă cel mai aşteptat moment al serii începe la ora 20, odată cu spectacolul susţinut de Orchestra Naţională Radio, sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorişteanu.


Etichete targul de carte gaudeamusradio romaniaradio vacantageorgica severin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live