Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 August 2017
Vizualizari: 1267
Comentează add

Ediţia cu numărul 100 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, se încheie, miercuri, la Mamaia, în Piaţeta Perla.

Ediţia cu numărul 100 a Târgului de carte Gaudeamus

florin-lepadatu

 

Ediţia cu numărul 100 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România, se încheie, miercuri, la Mamaia, în Piaţeta Perla.

În cele patru zile de când s-a deschis, târgul a găzduit zeci de evenimente editoriale şi muzicale, precum şi numeroase concursuri.

Între acestea au fost şi dezbateri despre Marea Unire din 1918 şi despre Centenarul pe care îl vom celebra anul viitor, la 1 decembrie, după cum transmite colega noastră Silvia Pascale, de Radio România Constanţa: "Marea Unire din 1918, cea care a stat la baza formării României de astăzi, a fost subiectul dezbătut în a patra zi a Târgului Gaudeamus Litoral 2017.

Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, coordonatorul Departamentului Centenar al României, a fost prezent la standul dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

Cristian Ioan Videscu: "Departamentul Centenar prezintă în cadrul târgului o colecţie de cărţi şi de hărţi.

Sunt lucrări care tratează subiectul Marii Uniri şi al Războiului de Întregire, sunt volume din care putem extrage multe învăţăminte, multe informaţii şi ulterior acestea ne vor ajuta pe fiecare dintre noi să ne cunoaştem trecutul."

Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu este de părere că Centenarul Unirii este un moment istoric, pe care avem şansa să îl trăim cu toţii.

Cristian Ioan Videscu: "Exact aşa trebuie să-l privim, ca pe un moment zero, ca pe un moment de bilanţ, ca pe un moment de reconciliere, dacă doriţi, între noi înşine, cu noi înşine, cu trecutul nostru pe care trebuie să ni-l asumăm, să vedem ce s-a făcut în aceşti 100 de ani, cât din ceea ce s-a promis în 1917-1918 s-a realizat."

Coordonatorul Departamentului Centenar al României, Cristian Ioan Videscu, consideră că momentul 1 decembrie 2018 este un examen de maturitate şi nu doar pentru clasa politică, ci şi pentru înreaga societate.

Tot în aceste zile Radio România a sărbătorit şi 50 de ani de când emite pe Litoralul românesc în fiecare vară, Radio Vacanţa. 


Etichete Târgul de carte Gaudeamus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live