Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Decembrie 2021
Vizualizari: 1678
Comentează add

Primul meci din România care va beneficia de arbitraj video (VAR) va fi Supercupa României, meci programat în luna iunie a anului viitor.

Ediţia 2022-2023 a Ligii I va beneficia de asistenţă video (VAR)

florin-lepadatu

Foto arhivă  FRANCK FIFE / AFP

Primul meci din România care va beneficia de arbitraj video (VAR) va fi Supercupa României, meci programat în luna iunie a anului viitor, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

"Tot planul propus a fost implementat până acum, nu avem nicio zi de întârziere. Toţi cei trei parteneri, FRF, LPF şi deţinătorul de drepturi TV, şi-au respectat toate angajamentele, astfel încât în luna ianuarie putem trece la următoarea fază, pentru că până acum am parcurs perioada de pregătire offline a arbitrilor. Aşadar din luna ianuarie vom avea meciuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren, iar în luna aprilie vor fi primele meciuri în care VAR-ul va fi testat în integralitatea sa. Pot să spun azi cu certitudine că primul meci care va beneficia de arbitrajul video va fi Supercupa României, din luna iunie 2022. Şi că sută la sută toată ediţia 2022-2023 a Ligii I va beneficia de asistenţă video. Există şi scenariul pentru folosirea VAR şi la finala Cupei României din 19 mai, dar nu avem acum toate elementele de garanţie în ceea ce priveşte validarea FIFA", a precizat Răzvan Burleanu, potrivit Agerpres.


Etichete fotbal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live