Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Marţi, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

11 Ianuarie 2017
Vizualizari: 493
Comentează add

Presiunile de ordin fiscal şi salarial vor afecta puternic bugetul de stat dacă nu se vor găsi soluţii de eficientizare a cheltuielilor bugetare.

Economia României va creşte în 2017 însă mai puţin decât anul trecut

iulian-olescu

  Foto: Arhivă.

Economia României va continua să crească în anul 2017, însă mai puţin decât anul trecut, pe fondul temerii consumului intern şi al manifestării riscurilor externe, sunt datele dintr-un sondaj realizat de Keys Fin în rândul unui eşantion reprezentativ de oameni de afaceri din toate sectoarele de actuvitate.

Întrebaţi care sunt principalele provocări ale acestui an cei mai mulţi manageri au indicat o temperare a creşterii consumului, alte răspunsuri făcând referire la incertitudinile legate de evoluţia economică mondială la posibile măsuri fiscale şi la potenţiala creştere a inflaţiei.

Potrivit sondajului, peste trei sferturi dintre cei chestionaţi estimează că moneda naţională va rămâne predictibilă în anul 2017, cursul urmând a se situa între 4, 45 şi 4, 55 de lei pentru un euro cu mici fluctuaţii în primăvară şi în toamnă.

Întrebaţi fiind ce măsuri le-ar solicita guvernanţilor în 2017, oamenii de afaceri au vorbit în primul rând despre predictibilitate, dar au invocat şi necesitatea reducerii birocraţiei în aparatul de stat, a simplificării documentaţiei pentru accesul la fondurile europene şi a stimulării activităţii economice prin investiţii durabile, mai ales în infrastructură.

Specialiştii Keys Fin spun că presiunile de ordin fiscal şi salarial vor afecta puternic bugetul de stat dacă nu se vor găsi soluţii de eficientizare a cheltuielilor bugetare. Interesant de menţionat este şi faptul că acum în prim plan au revenit riscurile externe, Brexitul şi planurile noii administraţii Trump sunt cele mai des invocate de investitori care remarcă totodată şi peisajul politic european în care tonurile extremiste prind tot mai mult contur, dar şi instabilitatea economică din China.


Etichete Keys FinBrexitextremismpopulismDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live