Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

21 August 2019
Vizualizari: 233
Comentează add

Economia naţională îşi continuă trendul ascendent, România reuşind a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.

Economia naţională îşi continuă trendul ascendent

petruta-obrejan

Produsul Intern Brut al României a crescut, în primul trimestru al acestui an, cu 4,8 procente faţă de perioada similară a anului trecut, conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistiscă şi Eurostat.

Cifrele au fost anunţate, astăzi, în deschiderea şedinţei de guvern, de premierul Viorica Dăncilă. 

Economia naţională îşi continuă trendul ascendent, România reuşind a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Mai mult - spunea premierul Viorica Dăncilă - conform datelor INS, în primul trimestru al acestui an s-a înregistrat o creştere de 4,8 procente a Produsului Intern Brut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ea a precizat că, de la începutul anului până în prezent au fost înregistrate peste 53 mii de noi locuri de muncă. 

Viorica Dăncilă: Trimestrul II din 2019 este ce-l de-al cincilea trimestru în care înregistrăm creştere economică progresivă, de peste un procent de la un trimestru la altul. În primele 6 luni ale acestui an investiţiile străine directe au crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Guvernul a aprobat astăzi şi un set de măsuri prin care timpul necesar pentru întregistrarea unei firme în Registrul Comerţului ar urma să se reducă semnificativ, proiectul privind implementarea sistemului integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului va avea beneficii importante pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. 

Viorica Dăncilă: Se va constitui un portal public de interacţiune electronică cu clienţii. Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluţionare a cererilor depuse şi furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea şi legalizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghişeu şi a deplasărilor la diferite instituţii.


Etichete economieprogres

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live