Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

18 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1249
Comentează add

Şefa FMI, Christine Lagarde, afirmă că în zona euro există riscuri serioase de reintrare în recesiune.

Economia mondială "la un minim al ultimilor doi ani"

sorin-motatu

Directorul general al FMI. Foto: Arhivă.

Economia mondială se află la un minim al ultimilor doi ani, iar stagnarea Europei este în centrul îngrijorărilor. Investitorii apreciază că situaţia zonei euro se înrăutăţeşte pe zi ce trece.

Aproape două treimi dintre cei intervievaţi de agenţia Bloomberg afirmă că situaţia economică a zonei euro se înrăutăţeşte, în timp ce 89% au răspuns că deflaţia va reprezenta anul viitor o ameninţare mai mare asupra economiilor naţionale decât inflaţia.

Şefa FMI, Christine Lagarde, afirmă că în zona euro există riscuri serioase de reintrare în recesiune.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune CNN, Christine Lagarde a menţionat cele patru mari probleme cu care se confruntă economiile din zona euro.

"Creştere slabă, inflaţie mică, şomaj ridicat şi datorii uriaşe. A fost foarte bine când l-am auzit pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vorbind despre cele 300 de miliarde de euro destinate investiţiilor în următorii trei ani, dar trebuie făcut mult mai mult", a declarat șefa FMI.

Zona euro, "în pericol de a intra în recesiune"

Şi premierul britanic, David Cameron, a avertizat că zona euro se află în pericol de a intra în recesiune pentru a treia oară de la izbucnirea crizei financiare.

Cameron a afirmat, într-un interviu acordat presei de la Londra, că zona euro se clatină pe marginea prăpastiei din cauza şomajului ridicat, căderii economice şi riscului real al scăderii preţurilor.

Alt motiv de îngrijorare este faptul că a treia economie a lumii, Japonia, a intrat în mod surprinzător în recesiune, în ciuda măsurilor de stimulare a economiei.

În locul creşterii aşteptate de peste două procente, produsul intern brut al ţării a scăzut cu 1,6%.

În acelaşi timp, analiştii cred că de rău augur este şi faptul că economiile emergente, cum sunt China, Brazilia şi Turcia, şi-au încetinit creşterea.


Etichete economiemondialăminimstagnareEuropainvestitoriCNNBloombergFMIChristine LagardinflațieCEeurodatoriiJaponiaDavid CameronrecesiuneCHina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live