Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

18 Martie 2012
Vizualizari: 1896
Comentează add

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, consideră că economia mondială nu mai este "pe marginea prăpastiei", însă avertizează că nivelul ridicat al datoriilor şi preţul petrolului ameninţă stabilitatea globală.

Economia mondială "dă semne de stabilizare"

bogdan-mihai

Directorul general al FMI, Christine Lagarde. Foto: Reuters.

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a afirmat duminică la Beijing că economia mondială dă "semne de stabilizare", chiar dacă mai are de înfruntat anumite "deficienţe", potrivit AFP.

"Ultimii ani au fost deosebit de dificili în multe locuri ale lumii, iar în ultimele luni situaţia devenise chiar sinistră.

"Totuşi, astăzi vedem semne de stabilizare, semne că politicile aplicate dau roade. Condiţiile de pe pieţe s-au relaxat, iar ultimii indicatori economici încep să se amelioreze, inclusiv în Statele Unite", a adăugat oficialul FMI.

Christine Lagarde a salutat progresele importante obţinute odată cu reafirmarea sprijinului pentru Grecia din partea FMI şi a partenerilor europeni.

"Ca urmare a acestui efort colectiv, economia lumii nu se mai află pe marginea prăpastiei şi avem motive să fim mai optimişti', a subliniat şefa FMI.

Christine Lagarde a atras atenţia, însă, că mai există "deficienţe economice şi financiare majore de înfruntat", cum ar fi fragilitatea continuă a sistemelor financiare, o datorie publică şi privată prea puternică în numeroase economii dezvoltate sau preţul foarte ridicat al petrolului.

Pe de altă parte, oficialul FMI a apreciat că, pe viitor, China trebuie '"să continue reorientarea motoarelor creşterii sale economice dinspre investiţii şi exporturi spre consumul intern", îndeosebi pentru a repartiza mai corect roadele creşterii economice.

În noiembrie 2011, Christine Lagarde spunea că datoriile din zona euro ar putea împinge economia globală către un "deceniu pierdut" de creştere economică slabă şi deflaţie.

"Dacă nu acţionăm împreună, situaţia economică globală ar putea deveni incertă. Suntem în pericol să intrăm în ceea ce analiştii numesc deceniul pierdut", declara Christine Lagarde.


Etichete Fondul Monetar InternaţionalChristine LagardeeconomieChinapetrol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live