Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

14 Iulie 2018
Vizualizari: 3032
Comentează add

În avanpremiera Salonului Internațional de Autovehicule Comerciale (IAA), am avut parte de premiera mondială a noului autobuz urban 100% electric – Mercedes-Benz eCitaro.

eCitaro - noul autobuz urban 100% electric

bogdan-predescu

  Foto: comunicat presă Mercedes-Benz

Noul autobuz urban cu motor electric al germanilor de la Mercedes-Benz – eCitaro, a fost prezentat în cadrul evenimentului de presă organizat în avanpremiera Salonului Internațional de Autovehicule Comerciale (IAA). Noul produs al germanilor reprezintă începutul unui demers inovator, al cărui obiectiv pe termen lung este electrificarea transportului public de persoane. Modelul cu emisii zero, se remarcă prin silenţiozitate și a preluat platforma constructorului german de la versiunea clasică Citaro îmbunătățită acum cu elemente de la autovehiculul concept Future Bus. 

 
 
Pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale operatorilor de transport, a fost dezvoltată special pentru eCitaro o structură modulară a bateriilor. Astfel, echiparea standard include patru baterii Lithium-ion amplasate în partea din spate a autobuzului, la care pot fi adăugate module adiționale de până la zece baterii pe plafonul autovehiculului. Cu cele zece baterii modulare, autobuzul are o masă proprie, în specificațiile standard, de aproximativ 13,5 tone. Astfel, unei mase maxime admise de 19.5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone, respectiv în jur de 88 de pasageri. 
 
 
Primele comenzi pentru Mercedes-Benz eCitaro vor fi livrate până la finalul acestui an, când va fi demarată producția de serie pentru noul autobuz 100% electric, la fabrica din Mannheim, Germania. Operatorii de transport din Hamburg şi Berlin au comandat deja 35 de autobuze eCitaro.
 

Etichete Autobuz electricmobilitate urbanaMașina Luniiconsumeco

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live