Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

18 Aprilie 2016
Vizualizari: 1359
Comentează add

Loturile de gimnastică ale României nu au prins primele patru poziţii în concursul preolimpic de la Rio, ratand astfel prezenţala JO.

Echipele României de gimnastică au ratat calificarea la Jocurile Olimpice

bogdan-predescu

Lotul masculin de gimnastica. Foto: Alina Alexoi.

Loturile de gimnastică ale României nu au prins primele patru poziţii în concursul preolimpic de la Rio, ratand astfel prezenţa în competiţia din vară, de la Jocurile Olimpice.

Primii au intrat în concurs băieţii, sâmbătă în a doua subdiviziune, având evoluţii în ordine la sol, cal cu mânere, inele, sărituri, paralele şi bară fixă.

Echipa noastră a făcut un concurs bun reuşind un punctaj de 344.148, insuficient însă pentru a depăşi echipa Franţei, colega de subdiviziune, care a realizat un 346.583 pentru locul 4 în final, ultima poziţie care ducea la Rio.

Au mai obţinut calificarea Germania de pe prima poziţie, Ucraina de pe locul secund şi Olanda de pe poziţia a 3-a. Lotul masculin format din: Marian Drăgulescu, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Andrei Ursache şi Laurențiu Nistor, a terminat concursul preolimpic pe locul 5.

Gimnastica masculină va fi prezentă la Rio, prin Marian Drăgulescu care a obținut acest drept prin situarea pe locul secund în finala de la sărituri la C.M. Glasgow 2015, alături de el putând să meargă încă un sportiv, deoarece conform regulamentului echipele situate pe locul 5 – 8 califică la J.O. un sportiv.

Lotul feminin de gimnastica. Foto: Alina Alexoi.

Dumnică a venit rândul fetelor să intre în concurs, în prima subdiviziune, alături de echipa Australiei. Din păcate echipa României în componenţa: Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Sivia Zarzu, Dora Vulcan, Andreea Iridon şi Maria Holbură, a avut evoluţii oscilante şi cu multe greşeli. Fetele au fost din nou sub presiunea rezultatului, au strâns din dinţi încercând să uite accidentările care nu le dau pace, dar mai mult nu au putut.

Cătălina Ponor a adus experienţa, iar Diana Bulimar a încercat să ţină pasul prin multă muncă, dar cam atât a avut echipa noastră la turneul de calificare.

În cele din urmă România a terminat concursul cu un punctaj de 216.569, pe locul 7, în timp ce echipele Braziliei, Germaniei, Belgiei şi Franţei obţin calificarea la Jocurile Olimpice.

România va putea califica o sportivă la individual compus, cel mai probabil Larisa Iordache dacă nu este accidentată, fiind foarte posibil sa mai avem parte de o invitaţie din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, pentru o sportivă precum Cătălina Ponor, spre exemplu.

Până la decizia finală, luni la turneul de calificare sunt programate finalele individuale pe aparate, în următoarea ordine: sol (masculin), sărituri (feminin), cal (masculin), paralele (feminin), inele, sărituri (masculin), bârnă (feminin), paralele (masculin), sol (feminin) şi bară (masculin). După aceste finale avem tot timpul să facem socoteli şi planuri pentru puţinul pe care îl duce gimnastica românească la Rio.


Etichete gimnasticaromaniacalificarejocurile olimpice riomarian dragulescucatalina ponor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live