Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iunie 2020
Vizualizari: 398
Comentează add

VIDEO - Echipa MApN care s-a aflat în misiune în statul american Alabama, pe fondul pandemiei de COVID-19, a revenit în țară.

Echipa medicală a MApN de sprijin împotriva Covid-19 s-a întors din SUA Echipa medicală a MApN de sprijin împotriva Covid-19 s-a întors din SUA - Conține video

radiojurnal

Arhivă Foto: Petruța Obrejan

Echipa Ministerului Apărării care s-a aflat în misiune de sprijin sanitar în statul american Alabama, în contextul pandemiei de COVID-19, a revenit astăzi în țară.

La primirea specialiștilor, ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a apreciat gestul românilor și le-a mulțumit pentru ajutor, atât lor, cât şi autorităților de la București.


Adrian Zuckerman: Aș vrea să mulțumesc preşedintelui Iohannis, primului ministru Orban, ministrului apărării, Ciucă, și șefului Statului Major al Apărării, generalul Petrescu, pentru că au avut viziunea și dedicarea ca să trimită echipe alături de noi. Voi, poporul român, sunteți adevărați prieteni ai Americii. Nu o să uităm acest act de bunăvoință și ajutor în vremuri de nevoie. Munca în echipă a întărit prietenia și solidaritatea între țările noastre.


Realizator: La rândul său, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a arătat că misiunea românilor se încadrează în parteneriatul strategic România-Statele Unite și s-a bucurat că medicii au revenit sănătoși acasă.


Nicolae Ciucă: Aţi reuşit să daţi dovadă de profesionalism și tot ceea ce înseamnă spirit de solidaritate și voința aceasta de sacrificiu specifică militarului român și iată că aţi reușit să reveniți în țară și să raportați "misiune îndeplinită".


Realizator: Echipa Ministerului Apărării care a executat timp de două săptămâni o misiune pentru a oferi sprijin autorităţilor din statul american Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, a avut printre altele şi peste 25 de misiuni în centre de tratament medical.

VIDEO:

(RS)


Etichete mapnalabamacoronavirussuaromania(RS)adrian zuckermannicolae ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live