Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

2 Iulie 2019
Vizualizari: 1082
Comentează add

“Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină a găzduit o sesiune de mixaj live cu trei DJ de top, care vor mixa la festivalurile verii.

Echipa de DJ de la Radio România mixează la festivalurile verii Echipa de DJ de la Radio România mixează la festivalurile verii - Conține video

luminita-voinea

Invitații emisiunii "Serviciul de noapte" cu Maria Țoghină

Explozia cluburilor și organizarea unor festivaluri mari in România, care sunt puse deja pe harta distracției din Europa, fac posibilă dezvoltarea unei noi industrii muzicale, care cuprinde producători muzicali, DJ și ingineri de sunet.

Iar concertele și festivalurile verii 2019 în România, NEVERSEA, UNTOLD, ELECTRIC CASTLE, anunță deja multă distracție și puțină odihnă.

Radio România are o echipă de DJ care va mixa la marile festivaluri ale verii:  DJ Șaguna (Adrian Șaguna, cunoscut publicului de la NEVERSEA, unde deja mixează de câțiva ani), DJ Mc Lalla (Laura Roșca) și DJ Speed (Adrian Dumitru).

Radio România Actualități a organizat în premieră o sesiune LIVE MIX a celor trei DJ, la emisiunea “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

Aceștia au mixat timp de două ore, atât piese retro, cât și piese în vogă, într-o  atmosferă incendiară.

“Acest tip de mixaj -LIVE SESSION - care se face într-o emisiune radio este un mixaj lung, între două piese, care implică piesa toată. La festivaluri  nu se mixează așa, ‘se toacă’ piesele, ritmul este mult mai dinamic și se păstrează secvențele strofă - refren, strofă - refren, după care se intră cu următoarea piesa”, a explicat DJ Adrian Șaguna, venit direct de la Arad Open Air Festival, unde a mixat alături de DJ din străinătate.

După ce au mixat la Retro Music Festival și la Arad, cei trei DJ, Adrian Șaguna, DJ Speed si Mc Lalla vor mixa zilele următoare la Timișoara, iar apoi vor fi prezenți la marile festivaluri ale verii, Neversea și Untold.

DJ Șaguna, pe afișul de la NEVERSEA

Adrian Șaguna participă anul acesta pentru a treia oară la unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, organizat în România la malul mării, Neversea.

El va mixa pe scena festivalului, alături de nume celebre din străinătate.

“Voi mixa undeva dimineață, am emoții, este a treia ediție la care particip și vor fi două ore în care voi mixa mai multe stiluri, păstrând linia orei. Se numește ‘after hour’, pentru ca la 5 dimineața vorbim despre altă muzică. Rolul nostru este să-i ținem acolo pe cei care vor rezista. Și cu siguranță rezistă, pentru că tinerii care vin sunt plini de energie. O sesiune de mixaj durează două ore. Ma simt foarte fericit, împlinit și îmi dau seama că visele devin realitate”, a povestit Adrian Șaguna la “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

Iar Mc Lalla (DJ and Radio Host la Radio 3 Net) a vorbit despre faptul că  “un  DJ se formează în foarte mult timp, este nevoie de cunoștințe tehnice, de pasiune, dar și de cunoștințe de ritm,  să poți lega piesele, să le simți, să treci din una în alta într-o succesiune firească”. 

Pe cei trei DJ – Adrian Șaguna, Laura Roșca și Adrian Dumitru - îi puteți asculta la Radio 3 Net, postul exclusiv on-line al Radio România, acolo unde au o activitate bine pusă la punct în mediul virtual, unde concurența este acerbă.

Radioul este într-o continuă schimbare, iar cerințele din partea ascultatorilor sunt diversificate, spune Laura Roșca, alias Mc Lalla.

“Ne  puteți urmări la Radio 3 Net, unde facem schimbare, venim în întâmpinarea tinerilor, care au la dispoziție o telecomandă cu un milion de butoane ca să își caute muzica pe care și-o doresc. În online sunt foarte multe servicii de streaming, Noi la Radio 3 Net avem o emisiune grea și ne descurcăm bine pentru că venim cu cea mai buna muzică și le dăm celor care ne urmăresc o alternativă foarte bună în privința serviciilor de streaming”.

Sa menții atenția tinerilor într-o lume în care tehnologia este într-o explozie permanentă este un lucru dificil, dar nu imposibil pentru cei trei DJ.

“Muzica și contentul trebuie adaptate foarte bine pentru că tinerii își pierd foarte repede răbdarea și trebuie prinși cu ceva catchy. Noi, cei de la Radio 3 Net suntem foarte bine plasați, suntem în top. Eu realizez emisiuni noaptea de 10 ani și vă pot spune că avem ascultători din România, din Europa, dar și din afara continentului”, povestește Adrian Șaguna.

Mixajele DJ-ilor sunt acum în topul preferințelor publicului tânăr, iar cu un laptop si un soft aceștia fac minuni.

Alături de producătorul muzical Ciprian Lemnaru, cei trei DJ ai Radio România au explicat fenomenul muzical care cucerește cu repeziciune lumea.

“Suntem mulți DJ diverși, împărțiți pe mai multe genuri muzicale: comercial, muzică underground, DJ care mixează muzică veche. Odată cu explozia cluburilor, e nevoie de DJ. Publicul tânăr este numeros, deschis să asculte muzică nouă. Ca industrie muzicală nu suntem departe, avem toate șansele să răzbim și în afară. Festivalurile verii sunt incluse pe harta festivalurilor mari din Europa”, spune DJ Șaguna. 

Din punctul de vedere al producătorului muzical este bine să participi la festivalurile de profil, pentru că poți urmări parcursul melodic al unui artist de la început la sfârșit.

“E foarte important pentru noi, pentru că vrem să dezvoltăm ușor, ușor o nouă generație de artiști și de DJ care să ne reprezinte și în afara țării”, a punctat Ciprian Lemnaru, producător muzical la Woodchopper Records.

Ciprian lucrează acum la o compilație muzicală care va fi gata în septembrie și de un an colaborează cu cei trei DJ pentru a scoate pe piață producții muzicale noi.

“Am compoziții pe care trebuie să le propun unor artiști, lansez și piese personale, propun o compliație pentru septembrie, am remixat un cântec românesc al Antoniei  și lucrez de un an de zile cu Adrian pentru a găsi o cale corectă pentru plasarea unui cântec pentru DJ. Lucrăm pentru materiale noi cu cei trei DJ”, spune Ciprian.

Claudia, un început de drum în industria muzicală

Claudia Vizitiu are putin peste 14 ani și este în căutarea unui drum în show bizul românesc.

Studiază muzica de peste patru ani, având la activ cursuri de canto și pian.

Invitată la Serviciul de noapte, tânăra a anunțat că astăzi își lansează o piesă nouă, de vară,  pe canalul de youtube Sprint Music, la ora 19.30.

VIDEO: "Serviciul de noapte" cu Matia Țoghină, ediția din 1/2 iulie 2019
 


Etichete DJmixajefestivaluriAdrian ȘagunaLIVE MIXvarămuzica verii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live