Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

20 Mai 2022
Vizualizari: 207
Comentează add

Cele 6 țări ale căror jurii au fost eliminate de la vot la Eurovision, între care și România, s-ar fi votat între ele, reiese dintr-un comunicat al EBU.

EBU reclamă nereguli la Eurovision

nicoleta-stoian

 Foto: facebook.com/EurovisionSongContest.

Cele șase țări ale căror jurii au fost eliminate de la vot la Eurovision, între care și România, s-ar fi votat între ele, reiese dintr-un comunicat al Uniunii Europene de Radio și Televiziune.
 
Potrivit EBU o neregulă de acest fel și de o asemenea amploare este fără precedent.
 
Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a adus noi precizări legate de motivele pentru care la Eurovision au fost eliminate de la vot juriile din Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România și San Marino. După cum se arată într-un comunicat, s-a observat că în cea de-a doua semifinală, patru dintre cele șase jurii au plasat toate celelalte cinci țări în top cinci, patru dintre cele șase primind cel puțin un set de 12 puncte, care este maximul care poate fi acordat.
 
Acest model a fost detectat ca fiind neregulamentar, deoarece cinci dintre cele șase state au fost plasate în afara top 7 de către juriile din celelalte 15 țări. Pentru a păstra integritatea sistemului de vot s-a decis eliminarea celor șase jurii și înlocuirea voturilor date de acestea cu un rezultat calculat automat.
 
Astfel, la finala Eurovision, deși juriul din România acordase punctajul maxim Moldovei, acesta a mers în contul Ucrainei. Televiziunea Română a precizat că juriul național a respectat regulamentul impus de organizator și că nu a fost anunțată după a doua semifinală de existența unor suspiciuni la adresa votului din țara noastră.

Etichete EBUEurovisionneregulivot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live