Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2016
Vizualizari: 809
Comentează add

EBU cere autorităţilor române să asigure independenţa şi finanţarea stabilă şi adecvată a serviciilor publice de radio şi televiziune.

EBU cere independenţa şi finanţarea adecvată a serviciilor publice radio-tv

radiojurnal

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune - EBU - cere autorităţilor române să asigure independenţa şi finanţarea stabilă şi adecvată a serviciilor publice de radio şi televiziune.

Apelul a fost făcut la finalul unei reuniuni organizate la Praga de EBU şi de Consiliul Europei.

S-a discutat în Cehia, între altele, despre rolul şi responsabilitatea parlamentelor în asigurarea libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei.

Declaraţia finală a fost prezentată de Radka Betcheva, şefă a cabinetului directorului general al EBU.

Radka Betcheva: "Parlamentari, profesionişti din presa audiovizuală şi experţi în drept, participanţi la reuniunea organizată la Praga de Consiliul Europei, de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi de EBU, cer autorităţilor române să asigure fonduri adecvate şi stabile pentru posturile publice de radio şi televiziune, dar şi independenţa lor faţă de ingerinţele politice. Serviciile publice de radio şi televiziune trebuie să-şi îndeplinească rolul lor democratic în societate, dar în acelaşi timp, trebuie să-şi poată susţine propriul lor proces de reformă".

Această declaraţie vine în contextul în care Parlamentul României a adoptat legea care va desfiinţa taxa radio-tv, iar actul normativ se află la preşedinte pentru promulgare.

La iniţiativa şefului statului a fost orgnizată zilele acestea o dezbatere cu specialişti în audio-vizual.

Aceştia s-au prinunţat pentru menţinerea taxei, în timp de Klaus Iohannis a apreciat că această decizie nu ar fi trebuit luată în procedură de urgenţă fără consultarea Radioului şi a Televiziunii publice.


Etichete ebufinantareservicii publice de radio si tvtaxa radio tvpragacehiaconsiliul europeiklaus iohannisparlamentRadka Betcheva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live