Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

2 August 2014
Vizualizari: 989
Comentează add

Potrivit ultimului bilanţ al OMS, sunt deja peste 700 de morţi. Deşi e mai puţin contagioasă decât gripa, Ebola are o rată a mortalităţii de până la 90%.

Ebola "se răspândeşte mai repede decât se intervine"

mihaela-mihai

Un vaccin împotriva viruslui Ebola va fi testat din toamnă pe oameni. Foto: captură Youtube

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că Ebola se răspândeşte mai repede decât se intervine pentru a o opri şi a anunţat un plan în valoare de 100 de milioane de dolari, care va fi lansat împreună cu cele trei ţări grav afectate din Africa de Vest.

Potrivit ultimului bilanţ al OMS, sunt deja peste 700 de morţi, iar dacă virusul se propagă în continuare, consecinţele pot fi catastrofale.  

Guineea, Liberia, şi Sierra Leone au decis să izoleze cu ajutorul poliţiei şi armatei zona comună considerată epicentrul epidemiei de Ebola, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii va trimite câteva sute de lucrători umanitari în plus faţă de sutele care sunt deja pe teren.

Deşi e mai puţin contagioasă decât gripa, Ebola are o rată a mortalităţii de până la 90%.

Potrivit autorităţilor sanitare, virusul se transmite prin sânge şi alte fluide ale corpului.

Măsuri de precauţie pentru eliminarea riscului la summitul de săptămâna viitoare

Printre cei infectaţi sunt şi doi americani, un medic şi o misionară, pe care Statele Unite au anunţat vineri că îi vor repatria pentru tratament.

Acest lucru a stârnit îngrijorare în rândul cetăţenilor, dar Departamentul de Stat american a dat asigurări că bolnavii vor fi perfect izolaţi.

Preşedintele Barack Obama a declarat că Statele Unite participă la ajutorarea ţărilor afectate şi că între timp vor fi luate măsuri de precauţie pentru eliminarea riscurilor la primirea liderilor africani care vor veni la summitul găzduit de Washington săptămâna viitoare. 

"Tratăm foarte serios situaţia. Această epidemie de Ebola este mai agresivă decât ce am mai văzut în trecut. Afectează trei ţări şi trebuie să ţinem cont că vin delegaţii din 50 de ţări africane la acest summit şi ne luăm precauţii.

Cei care au fost supuşi unui risc oricât de mic de infecţie, vor fi controlaţi medical atât la plecare cât şi la sosirea în Statele Unite", a dat asigurări Barack Obama.

Institutele americane de sănătate lucrează de câţiva ani la un vaccin împotriva virusului Ebola şi vor începe în toamnă să-l testeze pe oameni, după ce au obţinut rezultate bune pe primate.


Etichete EbolaOMSSUAAfrica de VestBarack Obamasummitvictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live