Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

25 Octombrie 2014
Vizualizari: 1270
Comentează add

Numărul deceselor provocate de virusul Ebola a depăşit 4.900, iar cel al îmbolnăvirilor a trecut de pragul de 10 mii, potrivit unui nou bilanţ comunicat de OMS.

Ebola a ucis aproape cinci mii de persoane

alex-olaru

Foto: Arhivă/captură youtube.com.

De la declanşarea epidemiei de febră hemoragică au murit 4.922 de oameni, din 10.141 de cazuri diagnosticate, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

 
Epidemia face în continuare ravagii în cele trei state vest africane afectate: Guineea, Liberia şi Sierra Leone şi există riscul, potrivit experţilor, să se extindă şi în Côte d'Ivoire sau Mali. 
 
În două din cele opt districte ale ţărilor afectate care sunt la graniţă cu statul Côte d'Ivoire s-au semnalat infectări cu Ebola. 
 
Iar în Mali, primul caz de contaminare, o fetiţă de doi ani care s-a întors cu bunica ei din Guineea, a murit într-un centru de tratament. 
 
În paralel, în Statele Unite, autorităţile din New York şi New Jersey au decis ca personalul medical care se întoarce în ţară din ţările afectate să intre automat în carantină pentru 21 de zile - informează Reuters. 
 
În Europa, continuă efroturile de strângere de fonduri, la solicitarea Naţiunilor Unite, iar la Geneva, sunt testate mai multe vaccinuri propuse de marii producători din industria Farma.

Etichete febră hemoragicăEbolaOrganizaţia Mondială a SănătăţiiGuineeaLiberiaSierra LeoneCôte d'IvoireMaliSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live