Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

2 Februarie 2019
Vizualizari: 1388
Comentează add

Precizarea ministrului vine după ce câteva zeci de adulţi şi copii cu dizabilităţi au protestat în faţa Min. Finanţelor, nemulţumiţi de sumele prevăzute în bugetul din acest an.

E. Teodorovici despre indemnizaţiile acordate persoanelor cu dizabilităţi

marilena-francu

Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici. Foto: Agerpres.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că în proiectul de buget pe anul acesta sunt prevăzuţi destui bani pentru indemnizaţiile acordate persoanelor cu dizabilităţi.

Precizarea vine după ce câteva zeci de adulţi şi copii cu dizabilităţi au protestat în faţa Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de sumele prevăzute în bugetul din acest an pentru serviciile sociale.

Una din propunerile enunţate în timpul întâlnirii de astăzi vizează crearea fondului pentru dizabilitate - a declarat Maria Mădălina Turza, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.


Maria Mădălina Turza: O chestiune extrem de importantă pentru noi pe zona dizabilităţii pe care ministrul Finanţelor şi-a asumat că o va trece în proiectul de buget, şi anume crearea fondului pentru dizabilitate din banii colectaţi de al angajatorii care nu angajează persoane cu dizabilităţi şi plătesc acea taxă.


Reporter: O altă propunere enunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, se referă la introducerea unei prevederi în legea bugetului privind prioritizarea cheltuielilor de asistenţă socială şi protecţie a copilului în alocarea fondurilor la nivelul autorităţilor locale:


Eugen Teodorovici: Această prevedere pusă în lege va asigura într-un fel o ordine de precădere. Cu precădere se vor asigura aceste cheltuieli şi după aceea alte tipuri de cheltuieli, pentru că oamenii asta au vrut, să fie siguri că banii..., chiar şi în anii trecuţi au avut anumite probleme, pentru că primăriile, care totuşi primeau de la stat banii, le spuneau că nu sunt bani sau că nu pun bani în buget pentru a le asigura aceste drepturi pe care dânşii le au conform legii. Şi atunci acest text de lege cred eu că este şi o garanţie în plus pentru ca banii sa se ducă acolo unde e normal să fie...


Reporter: Ministrul finanţelor a precizat că suma pe care statul o asigură la nivelul comunităţilor locale din impozitul pe venit se ridică la 11 miliarde de lei, cu peste 5 miliarde mai mare faţă de anul trecut.


Etichete ministerul finanteloreugen teodorovicipersoane cu dizabilitatibugetindemnizatiiprotestserviciile socialeMaria Mădălina Turzapreşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live