Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU... MUZICA VOASTRA Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Martie 2019
Vizualizari: 783
Comentează add

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că este deschis discuţiilor privind posibila modificare a Ordonanţei de Urgenţă 114.

E. Teodorovici deschis pentru posibila modificare a OU 114

radu-dobritoiu

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că este deschis discuţiilor privind posibila modificare a Ordonanţei de Urgenţă 114, dacă se păstrează principiile de la care s-a pornit, şi anume, că orice modificare trebuie să aducă beneficii pentru cetăţeni şi pentru companiile din România. Ministrul Eugen Teodorovici a precizat astăzi ce prevederi din ordonanţă ar putea fi modificate.

Eugen Teodorovici: Partea de /.../ de partea de bănci, să spunem, şi, eventual, Pilonul II de pensii. În zona noastră financiar-bancară, acolo discuţiile au fost în sensul decuplării acelei, să-i spunem, taxe aplicabile pe activele financiare, de ROBOR. Este o discuţie vizavi de un alt mod de calcul al acestui indicator, al unui nou indicator, ştiţi foarte bine, se discută despre diferenţa dintre cotaţii şi tranzacţii, încă sunt discuţii în această zonă, dar principalul element este că se decuplează una de cealaltă. Şi discuţia a fost şi pe felul în care se dimnesionează masa impozabilă de active financiare şi mai ales că se va aplica individual, deci de la bancă la bancă. Scopul nostru este doar acela ca băncile să finanţeze cu adevărat economia reală, deci să fie cu adevărat parteneri pentru economia din România, şi nu să transfere, să spunem, în mod excesiv profiturile, sub orice formă, pe care legea din păcate astăzi la nivel european şi la nivel naţional o permite în acest sens, dar ăsta a fost scopul, finanţarea economiei reale.

Realizator: Corespondentul RRA Amalia Bojescu aminteşte că ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a fost astăzi la Bruxelles, unde a prezidat cea de-a treia reuniune a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare.
 


Etichete OUG 114Eugen TeodoroviciModificare OG 114

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live