Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Septembrie 2019
Vizualizari: 1553
Comentează add

Dirijorul Vladimir Jurowski despre prezenţa operei în cadrul Festivalului "George Enescu".

E nevoie de "mai multe spectacole teatrale în Festivalul Enescu"

radiojurnal

Dirijorul Vladimir Jurowski. Foto: arhiva/ romania-muzical.ro.

În cadrul Festivalului "George Enescu", Orchestra şi Corul Radiodifuziunii din Berlin, sub conducerea muzicală a lui Vladimir Jurowski, vor  interpreta miercuri pe scena Sălii Palatului, opera în concert "Femeia fără umbră", de Richard Strauss.

Lor li se alătură Corul de copii al Radiodifuziunii Române şi regizorul multimedia Carmen Lidia Visu. Se inaugurează astfel o importantă secţiune a festivalului, la care Radio România este co-producător, după cum i-a precizat redactorului nostru, Mihaela Helmis, dirijorul Vladimir Jurowski.

Vladimir Jurowski: Una dintre principalele direcţii în care s-a dezvoltat festivalul este neobişnuita prezenţă a marii opere. Avem opera barocă, de la Vivaldi, prin Mozart, şi până în secolul XX. Sunt trei opere în concert. Una este "Femeia fără umbră", cealaltă este "Peter Grimes", a lui Britten, dirijată de maestrul Daniel, şi a treia este "Moise şi Aron", a lui Arnold Schönberg, dirijată de Sylvain Cambreling. Niciuna nu a mai fost cântată până acum în România şi ele se alătură "Oedip"-ului enescian, pus în scenă la Opera Română, sub bagheta lui Tiberiu Soare, un eveniment în sine. Părerea mea este că avem nevoie de mai multe spectacole teatrale în Festivalul Enescu. Şi pentru că sunt 100 de ani de la premiera operei "Femeia fără umbră" şi o programasem oricum pentru Berlin, cu Orchestra Simfonică Radio, pe care o conduc, am sugerat să o aducem şi la Bucureşti.


Etichete festivalenescu 2019teatruopere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live