Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Martie 2016
Vizualizari: 1241
Comentează add

Introducerea noului sistem informatic de monitorizare a prezenţei la vot a fost necesară pentru a elimina pericolul fraudării.

"E nevoie de calculator" în secţiile de votare

radiojurnal

Foto: facebook.com/zgonea.

Realizator: Introducerea noului sistem informatic de monitorizare a prezenţei la vot la viitoarele alegeri a fost necesară pentru a elimina pericolul fraudării - afirma vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Dan Vlaicu. Invitat la emisiunea "Probleme la zi" de la Radio România Actualităţi, Dan Vlaicu a explicat cum funcţionează acest nou sistem.

Dan Vlaicu: În momentul în care un alegător intră în secţia de votare, prima persoană pe care o va întâlni va fi operatorul de calculator. 

Alegătorului i se va cere actul de identitate. Cartea de identitate va fi scanată,  datele vor fi preluate şi se va verifica în baza de date centrală dacă alegătorul are drept de vot, dacă  şi-a pierdut drepturile electorale, instanţa poate să dispună acest lucru, dacă este arondat la acea secţie, dacă nu, va spune că este arondat la altă secţie de votare şi iată un alt beneficiu, pentru că de multe ori alegătorii erau plimbaţi între secţiile de votare fără a şti unde trebuie să voteze, de fapt, şi de asemenea dacă a mai votat.

Realizator: Vicepreşedintele AEP a mai spus  că e nevoie de calculator în secţiile de votare organizate pentru alegerile locale din iunie şi a făcut un apel ca cetăţenii să se implice.


Etichete calculatorvotalegerisecţii de votare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live