Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

7 Ianuarie 2022
Vizualizari: 513
Comentează add

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Colegiul Comisarilor au participat astăzi, la Paris, la lansarea președinției semestriale a Franței la Consiliul UE.

E. Macron: Ţările UE nu au toate același trecut în relația lor cu Rusia

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.     

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Colegiul Comisarilor au participat astăzi, la Paris, la lansarea președinției semestriale a Franței la Consiliul Uniunii Europene, la invitația președintelui Emmanuel Macron și a Guvernului francez. La conferința de presă comună a șefei Comisiei și președintelui francez, criza din Ucraina și negocierile cu Rusia au fost subiecte de neevitat. Din Paris detaliază Daniela Coman.

Într-o perioadă densă de întâlniri în diferite formate, cu implicarea NATO, a Statelor Unite, a OSCE, în încercarea de a detensiona situația de la granița de est a Ucrainei, unde Rusia a masat în ultima perioadă importante forțe militare, europenii nu pot lipsi de la masa negocierilor pentru rezolvarea acestei crize, a subliniat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.
 
Ursula von der Leyen: Oricare ar fi soluția, Europa este implicată. Uniunea Europeană este foarte prezentă, susținem financiar Ucrainei cu 6 miliarde de euro pe an. În plus, majoritatea țărilor europene sunt membre ale NATO, iar NATO este crucial în acest dialog.
 
Uniunea Europeană trebuie să își impună viziunea, să acționeze și să se implice alături de celelalte părți implicate în asigurarea securității Europei și a planetei, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron.
 
Emmanuel Macron: Eu cred că Uniunea Europeană trebuie să continue dialogul cu Rusia, un actor imposibil de evitat în arhitectura securității europene. Ţările membre ale Uniunii nu au toate același trecut în relația lor cu Rusia și deci nici același îngrijorări, așa că arhitectura securității europene trebuie să țină cont de istorie și de toate exigențele.
 
În același timp, cei doi lideri europeni au declarat că privesc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Kazakhstan și au făcut apel la încetarea violențelor, subliniind că drepturile și siguranța cetățenilor sunt primordiale și trebuie garantate.

Etichete lansarea președinției semestriale a Franței la Consiliul Uniunii EuropeneUrsula von der LeyenEmmanuel Macron(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live