Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

23 August 2019
Vizualizari: 387
Comentează add

Liderul francez a discutat ieri la Paris cu premierul britanic Boris Johnson, care vrea să modifice înţelegerea sau să aplice Brexitul chiar şi fără acord.

E. Macron: Acordul de retragere din UE nu va fi renegociat #BREXIT

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Președintele Franței, Emmanuel Macron. Foto: Agerpres/AP.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, avertizează că nu mai este timp pentru renegocierea întregului acord de Brexit până la 31 octombrie, când a fost stabilită retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Liderul francez a discutat ieri la Paris cu premierul britanic Boris Johnson, care vrea să modifice înţelegerea sau să aplice Brexitul chiar şi fără acord.

Liderii europeni au respins de mai multe ori ideea renegocierii, dar cancelarul german, Angela Merkel, care a avut şi ea discuţii cu premierul britanic, a spus că într-o lună se pot aduce îmbunătăţiri.


Corespondență de la Londra - Reporter: Dan Vasiliu - Votul britanicilor privind Brexitul trebuie respectat, dar Acordul de retragere din Uniunea Europeană nu va fi renegociat - a fost mesajul transmis de președintele francez, Emmanuel Macron.

El a adăugat că 'backstopul irlandez', pe care Marea Britanie dorește să îl elimine, reprezintă o garanție indispensabilă pentru stabilitatea politică în Irlanda și pentru protejarea pieței unice.

De cealaltă parte, premierul britanic, Boris Johnson, s-a arătat încă o dată încrezător că vor putea fi găsite soluții alternative pentru 'backstop', precum preverificarea electronică a bunurilor.

Boris Johnson a ținut, însă, să sublinieze încă o dată că Marea Britanie nu intenționează să impună controale vamale în Irlanda, lăsând astfel să se înțeleagă că, dacă acestea vor apărea, vor fi doar din vina Uniunii Europene.


Etichete macronfrantamarea britaniebrexitboris johnsonemmanuel macronangela merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live