Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Noiembrie 2021
Vizualizari: 968
Comentează add

Sistemul RO e-Factura a devenit complet funcţional de astăzi pentru relaţia dintre companii şi autorităţile publice.

E-Factura, funcţională pentru relaţia dintre companii și autorități

radiojurnal

  Foto Agerpres 

Sistemul RO e-Factura a devenit complet funcţional de astăzi pentru relaţia dintre companii şi autorităţile publice, iar în scurt timp va fi disponibil şi pentru operaţiunile comerciale private, anunţă Ministerul Finanţelor.

Instrumentul permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor, iar  în plus, instituţiile pot să monitorizeze, să analizeze şi să compare costurile pentru achiziţiile publice, în timp real.

Importanţa digitalizării interacţiunii dintre antreprenor şi stat nu constă doar în eliminarea drumurilor la ghişeu sau economisirea timpului, ci presupune și eliminarea procedurilor vechi, a sistemelor disparate şi a metodelor de lucru care au ca bază hârtia sau dosarul cu şină, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Pe site-ul instituţiei finanțe.gov.ro a fost dezvoltată o secţiune specială dedicata Ro e-Factura, unde se găsesc detalii despre funcţionarea şi utilizarea sistemului.

După o perioadă de acomodare, platforma va deveni obligatorie pentru toate achiziţiile publice realizate în România, iar cel mai porbabil, din 2023 va deveni instrumentul exclusiv pentru facturare.


Etichete E-Factura(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live