Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

29 Iulie 2021
Vizualizari: 957
Comentează add

Fondator al trupei americane ZZ Top, Dusty Hill a murit în somn.

Dusty Hill, basistul trupei ZZ Top, a murit la vârsta de 72 de ani Dusty Hill, basistul trupei ZZ Top, a murit la vârsta de 72 de ani - Conține video

razvan-stancu

Bass player Dusty Hill (L) and guitarist Billy Gibbons (R) of US rock band ZZ Top perform on the stage of the Auditorium Stravinski during the 53rd Montreux Jazz Festival (MJF), in Montreux, Switzerland, 02 July 2019 (reissued 28 July 2021). According to his bandmates, Dusty Hill has died aged 72.  FOTO: EPA/Agerpres.

Formaţia blues-rock ZZ Top a anunţat miercuri decesul la Houston al unuia dintre componenţii săi, basistul Dusty Hill, care făcea parte din această trupă încă din 1970, informează AFP, citată de Agerpres.

''Suntem foarte întristaţi de vestea decesului, în timpul somnului, la domiciliul său din Houston (Texas), al 'compadre-ului' nostru Dusty Hill'', au scris pe pagina de internet a trupei ceilalţi doi membri ai grupului, toboşarul Franck Beard şi vocalistul şi chitaristul Billy Gibbons.

''Nouă şi numeroşilor noştri fani din lumea întreagă ne vor lipsi prezenţa ta statornică, bunătatea ta şi angajamentul de durată care au oferit o bază monumentală pentru 'Top''', au mai scris membrii formaţiei.

Vineri, trupa a anunţat că Dusty Hill trebuia să facă ''un ocol rapid în Texas pentru a se îngriji de o problemă la şold'' şi că va fi înlocuit de un alt muzician în cadrul turneului trupei din această vară. Formaţia avea un concert programat pentru miercuri seară, la Simpsonville (Carolina de Sud), dar un mesaj care anunţa anularea concertului a apărut pe platforma care vindea bilete pentru acel show.

Cu înfăţişarea lui inconfundabilă, similară cu cea a vocalistului principal, Billy Gibbons, - barbă lungă şi blondă, ochelari de soare şi pălărie -, Dusty Hill a devenit membru al grupului ZZ Top în 1970, la un an după înfiinţarea formaţiei.

După jumătate de secol de existenţă şi 15 albume, trupa americană ZZ Top, fondată în Texas, a devenit o pagină importantă din istoria rockului şi bluesului american.

ZZ Top a devenit cunoscută începând cu anii 1970, în special graţie piesei ''La Grange''. Cel mai mare succes comercial al trupei rămâne albumul ''Eliminator'', din 1983, care include hiturile ''Gimme All Your Lovin'' şi ''Sharp Dressed Man''.

 În anii '90, formaţia s-a aventurat într-o sonoritate mai tehnologizată, folosind sintetizatoare, după care a revenit la stilul care a consacrat-o.

Trupa ZZ Top a fost inclusă în 2004 în Rock and Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii prezentate de chitaristul de la The Rolling Stones, Keith Richards.

VIDEO: ZZ Top - La Grange (Live From Gruene Hall) | Stages.


Etichete exclusiv onlinezz topdusty hillrockbilly gibbonsbarbatexassuamortFranck Bearddeces(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live