Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

17 Februarie 2021
Vizualizari: 1791
Comentează add

Primele filmări în Deltă pentru un documentar despre Dunăre au fost realizate în urmă cu câteva săptămâni.

După "Wild Carpathia", Charlie Ottley anunţă un nou proiect, "Wild Danube"

luiza-rosetti-tulcea

Charlie Ottley, realizatorul emisiunii 'Wild Carpathia'. Foto: Agerpres.

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavours of Romania, considerat unul dintre cei mai importanți ambasadori ai României în Marea Britanie, a început să filmeze un documentar în Delta Dunării; un film despre viața pescarilor de acolo.

Cum merg filmările în timpul iernii și ce și-a propus jurnalistul BBC a încercat să afle colega mea din județul Tulcea, Luiza Rosetti.


Reporter: Primele filmări în Deltă pentru un documentar despre Dunăre au fost realizate în urmă cu câteva săptămâni, iar astăzi Charlie Ottley s-a declarat încântat că, după trei ani, poate anunța noul proiect.


Charlie Ottley: Mă simt foarte norocos că sunt astăzi aici și putem anunța în sfârșit proiectul nostru Wild Danube.


Reporter: Astăzi, în timpul unei declarații de presă, realizatorul documentarelor care au adus România în centrul atenției turiștilor străini a menționat că filmările pentru Wild Danube se vor încheia în toamnă, iar documentarul va fi lansat de Ziua Națională a României. El și-a explicat demersul.


Charlie Ottley: Din păcate, Delta Dunării nu a beneficiat de suficientă promovare și atenție, de aceea dorim să prezentăm acest ținut feeric și să rebranduim ca fiind Amazonul Europei şi sperăm să atragem cât mai mulți turiști în această zonă minunată.


Reporter: Charlie Ottley a mai spus că filmul va fi difuzat atât pe posturile de televiziune, cât și în școli.


Charlie Ottley: Trebuie să găsim un mod sustenabil de gestionare a Deltei și să o protejăm de poluare, să gestionăm durabil resursa piscicolă și turismul. Dacă vom continua să construim haotic și să mergem cu viteze mari pe canale, Delta nu va mai rezista mult timp. Este esențial să încurajăm oamenii să vină aici, să practice ecoturismul și să protejeze acest loc incredibil.

(RS)


Etichete exclusiv onlineBBCCharlie OttleyproiectWild Danubedelta dunariidunare(RS)wild carpathia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live