Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Septembrie 2015
Vizualizari: 1442
Comentează add

Autorităţile guvernamentale americane au anunţat că vor testa vehicule de tip diesel şi de la alţi producători pentru a verifica posibile nereguli la emisia de noxe.

După Volkswagen, și alți producători auto sunt luați la cercetări După Volkswagen, și alți producători auto sunt luați la cercetări - Conține video

radiojurnal

Volkswagen Jetta, unul dintre modelele cu probleme la sistemul de emisie de noxe. Foto: volkswagen.ro.

În urma dezvăluirilor potrivit cărora producătorul de automobile Volksvagen ar fi  influențat testele de noxe, autorităţile guvernamentale ale SUA au anunţat că vor testa vehicule de tip diesel şi de la alţi producători pentru a verifica posibile nereguli similare.

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului şi oficiali ai statului California au anunţat că-şi vor extinde investigaţiile pentru a afla dacă alţi producători de autovehicule diesel au folosit dispozitive pentru emisii pentru a influenţa rezultatele testelor privind standardele de poluare, relatează corespondenţii BBC.

Acţiunile grupului Volskvagen au pierdut mai mult de 18 la sută din valoarea acţiunilor la bursă, în urma scandalului privind manipularea emisiilor poluante ale maşinilor sale.

Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite a constatat că software-ul  autoturismelor diesel ar putea induce în eroare autorităţile de reglementare indicând valori ale emisiilor şi consumului mai mici decât cele reale.

Constructorul german a fost obligat să cheme în service o jumătate de milion de maşini şi ar putea plăti amenzi de miliarde de dolari.

Potrivit cotidianului german Bild, şi guvernul german a ordonat ulterior o examinare "extinsă" a autoturismelor Volskwaken şi Audi.

VIDEO: "Ne pare rău că am distrus încrederea clientilor si a publicului", a spus conducerea Volskvagen, într-o primă reacţie. "Am greșit în totalitate", a admis directorul general Volkswagen SUA Michael Horn. 


Etichete dieselgateexclusiv onlinevolkswagenjettaemisii noxeemisii gazecontroale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live