Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Februarie 2021
Vizualizari: 114
Comentează add

După trei luni de cursuri în sistem online, școlile se vor redeschide luni odată cu începerea semestrului al II-lea.

După trei luni de cursuri în sistem online, școlile se redeschid luni

florin-lepadatu

 

După trei luni de cursuri în sistem online, școlile se vor redeschide luni odată cu începerea semestrului al II-lea.

Se vor redeschide și majoritatea grădinițelor și liceelor din țară, în condițiile în care 2.181 de localități sunt în scenariul verde, 903 în scenariul galben și 149 în cel roșu, conform ultimei centralizări.

Ministrul educației estima săptămâna trecută că vor putea merge la școală peste 2,4 milioane de elevi din totalul de aproape 3 milioane.

Autoritățile centrale au luat o serie de măsuri pentru ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță.

Felicia Mocanu are detalii: "Ordinul comun care stabilește regulile pentru redeschiderea școlilor a fost publicat în Monitorul Oficial vineri 5 februarie.

Documentul conține măsurile sanitare și de organizare pentru funcționarea în semestrul al II-lea a celor 17.656 de unități de învățământ din România.

Conform acestuia, suspendarea cursurilor fizice într-o clasă se face dacă sunt mai multe cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, doar în acele clase.

Nu mai există scenariul în care din cauza mai multor cazuri se închide toată școala.

La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile grupei sau clasei respective vor fi suspendate pentru o perioadă de 14 zile.

În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire, urmând ca elevii din schimbul următor să își desfășoare cursurile după o dezinfectare prealabilă a săli de clasă.

La apariția a două cazuri confirmate de îmbolnăvire într-o clasă din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal cursurile clasei respective vor fi suspendate tot pentru o perioadă de 14 zile.

La apariția cazurilor de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ, care va informa DSP."


Etichete şcoalăelevi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live