Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

22 August 2019
Vizualizari: 932
Comentează add

Sindicatele reacţionează după declaraţiile senatorului PNL Florin Cîţu referitoare la salariaţii din sectorul bugetar.

După declarațiile privind bugetarii, ”Florin Cîţu ar trebui să demisioneze”

cristian-nita

Senatorul PNL, Florin Cîţu.            Foto: facebook.com/florin.citu.

Sindicatele reacţionează după declaraţiile senatorului PNL Florin Cîţu referitoare la salariaţii din sectorul bugetar şi cer conducerii partidului să-şi precizeze poziţia faţă de aceste afirmaţii. 

Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, reprezentativă la nivel naţional, solicită Partidului Naţional Liberal să comunice public dacă îşi asumă afirmaţiile lui Florin Cîţu.

"Considerăm că pentru întreaga societate este absolut necesară o asumare publică a unor declaraţii care, din cauza gravităţii lor, pot afecta activitatea întregului sistem bugetar", se arată în comunicatul CNSLR.

La rândul său, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită PNL să ia o poziţie publică faţă de declaraţiile parlamentarului liberal. Acestea reprezintă un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau funcţionarilor publici care muncesc devotat şi cinstit în această ţară, se arată în comunicatul FSLI.

Mai mult, sindicaliştii din educaţie cred că senatorul Florin Cîţu ar trebui să îşi prezinte demisia din această funcţie.

Florin Cîţu a scris pe o reţea de socializare că în medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat, iar tot ce primesc în plus este susţinut de taxe plătite de privaţi.

'Bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca salariaţii din acest sector să trăiască bine. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba', a scris Florin Cîţu.


Etichete bugetaridemisiasalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live